Dossier Batibouw

Een veelzijdig Novy op Batibouw 2018

  BE   17 januari 2018 Bron: King George
Een veelzijdig Novy op Batibouw 2018
Batibouw belooft weer te verrassen. Van 22 februari tot en met 4 maart ontdek je er zoals steeds de laatste nieuwigheden en trends. Novy houdt ook rekening met de ecologische voetafdruk tijdens Batibouw, zeker wanneer het gaat om hun catalogus. De start van Batibouw is meteen ook de start van een gloednieuwe website voor Novy. Zo zal er onder andere een ‘Mijn selectie’-tool beschikbaar zijn. Bezoekers van de Novy-stand kunnen na persoonlijk advies de voor hen relevante producten eenvoudig selecteren. Nadien krijgen ze een mail toegestuurd met een gepersonaliseerde catalogus die ze vervolgens thuis kunnen afprinten of kunnen mailen naar hun Novy verdeler. Niet enkel goed voor de natuur, maar ook voor je rug!

Flexibel koken in een open keuken met Panorama

We kiezen steeds vaker voor een keukeneiland of een open keuken. Maar wat doe je dan met de dampkap? Na ‘One Pro’ lanceert Novy nu een tweede kookplaat met geïntegreerde dampkap: Panorama. Op esthetisch vlak letterlijk het pareltje in huis. Met het oog op visuele perfectie en hoogstaande kwaliteit werd gekozen voor een strakke, zwarte afzuigtoren, opgetrokken in semitransparant glas.

Een succes, vooral bij wie oog heeft voor design. Je kunt dit type kookplaat en dampkap in één namelijk quasi overal in de keuken gaan installeren omdat je geen rekening hoeft te houden met een plafond of muur om de traditionele dampkap aan te hangen. Door te kiezen voor een kookplaat met een geïntegreerde dampkap krijg je dus een ongeziene architecturale planningsvrijheid in de keuken.

De afzuigtoren kan op 10, 20 of 30 cm gepositioneerd worden, wat zorgt voor de meest optimale en efficiënte afzuiging. Door afzuiging aan de bron, namelijk op hoogte van de potten en pannen, heeft u minimum 40% efficiëntere captatie van geur- en kookdampen in vergelijking met gelijkaardige toestellen op de markt.* Na het koken verdwijnt de afzuigtoren weer in de kookplaat wanneer je die niet gebruikt. Zo creëer je snel visuele rust in de keuken. Uiteraard is Panorama een bijzonder stille dampkap, zoals we dat van Novy gewoon zijn.

Bij Panorama zit de afzuigtoren handig en stijlvol achteraan de kookplaat, zodat je meer bewegingsvrijheid hebt tijdens het koken. Handig daarbij is dat je weinig bergruimte in de onderkast verliest, doordat je lades van 40 cm diep kan voorzien. Voldoende ruimte dus om al je potten en pannen in kwijt te raken.

Een veelzijdig Novy op Batibouw 2018

Complete kookbeleving met vernieuwd inductiekookplatengamma

Naast dampkappen breidt Novy haar expertise verder uit naar inductiekookplaten. In beide gamma’s wordt de vinger aan de pols gehouden op vlak van trends. Zo wordt steeds gekozen voor de laatste inductietechnologieën, waardoor je snel en efficiënt de lekkerste gerechten op tafel tovert. Naast de intuïtieve bediening en flexibiliteit in zones, geniet u als hobbykok bovendien van een uitgebreid arsenaal aan functies. De inductiekookplaten kenmerken zich, net als de dampkappen, door hun strak design met een minimalistische bediening. Ontdek welk gamma bij je past op Batibouw.

Een veelzijdig Novy op Batibouw 2018

Volg de zwarte keukentrend

De interieurwereld is een wereld die steeds in beweging is. Elk jaar duiken nieuwe trends en ontwikkelingen op. Wat het volgende seizoen voor ons in petto heeft? Ons interieur kleurt in 2018 een paar tinten donkerder. En dat geldt niet enkel voor muurbekleding of vloeren, ook de toestellen van Novy gaan mee in die trend. De keuze voor zwart in huis straalt durf en karakter uit, het is een tikkeltje stoer en geeft tegelijkertijd een luxueuze look.

Door de stijgende vraag naar warmere en dus vaker donkere keukenmaterialen presenteert Novy op Batibouw een aantal van zijn toppers in het zwart. De zwarte RAL 9005 extra mat afwerking zorgt voor dat vleugje drama, waar het in 2018 helemaal rond draait.

Zo kan de populaire plafondunit Pure’line mooi gecombineerd worden in een warme keuken. Wordt er gekozen voor een donkere wand of nis, dan vervolledigen ook een zwarte Mini Pure’line of Flat’line wanddampkap het plaatje. Zelfs de dampkap en kookplaat in één, Panorama en One, gaan volledig op in het werkblad door hun zwarte design. Daarnaast is ook Mood, de gependelde dampkap die meer op een verlichtingsarmatuur lijkt, in het zwart verkrijgbaar.

One Power

Naast One Pro, lanceert Novy dit jaar One Power. Net zoals Panorama en One Pro, is dit een dampkap en kookplaat in één en zorgt One Power ook voor meer planningsvrijheid in onze keukenarchitectuur. Inductie Power is een van de drie gamma’s inductiekookplaten. Dankzij hun discrete design zijn ze de ideale oplossing voor wie op zoek is naar visuele rust in de keuken, en het graag snel netjes maakt na een diner met vrienden.

De afzuigtoren van One Power zit centraal gepositioneerd tussen de vier kookzones van de inductiekookplaat, efficiënt tussen de potten en pannen in. Zodra je begint te koken, komt de toren tevoorschijn om geuren en dampen stil en doeltreffend weg te zuigen. Door afzuiging aan de bron, namelijk op hoogte van de potten en pannen, hebben One Pro en One Power 30% efficiëntere captatie van geur- en kookdampen in vergelijking met gelijkaardige toestellen op de markt.* Na het koken verdwijnt de toren haast onzichtbaar in de kookplaat.

Een veelzijdig Novy op Batibouw 2018

One Power verschilt minimaal qua looks van One Pro. De nieuwe dampkap en kookplaat in één werd uitgerust met een rode touch control bediening in plaats van sliderbediening met witte ledverlichting en kreeg verder de basisfunctionaliteiten. Met een inbouwdiepte van 19,2 cm onder het glas blijft er voldoende ruimte over voor bijvoorbeeld twee diepe pottenlades.

Voor de afvoer van de dampen en geurtjes zijn er twee mogelijkheden: je kiest voor een afvoer naar buiten of voor recirculatie. Die laatste energiezuinige techniek wordt steeds vaker toegepast in energiezuinige woningen en in keukens waar afvoer naar buiten niet mogelijk is. Bovendien zorgt dit systeem voor de ultieme bewegingsvrijheid, want je bent niet meer gebonden aan een afvoer in het dak of via de vloer. Het kookeiland op wielen komt zo dichtbij.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo