Noodweer: bouwsector roept aannemers op te helpen waar nodig

  BE   19 juli 2021 Bron: Bouwunie
Noodweer: bouwsector roept aannemers op te helpen waar nodig
Foto: © Belga
De bouw is vast en zeker bereid te helpen om de beschadigingen aan infrastructuur en woningen als gevolg van het noodweer van de voorbije dagen weg te werken. Om snelle interventies mogelijk te maken, is het essentieel dat de verzekeringsmaatschappijen bereid zijn om vlot toe te laten dat de dringende en noodzakelijke herstellingen snel van start kunnen gaan. Naast de herstellingen kan onze sector ook stutten aanleveren om huizen en gebouwen te ondersteunen, zodat verdere schade kan worden beperkt. Verder roept de Confederatie Bouw aannemers op om zoveel mogelijk te helpen waar dat kan.

Grote delen van ons land zijn de afgelopen dagen getroffen door overvloedige regenval, met alle gevolgen van dien. De bouw wil in ieder geval zo snel mogelijk de vele schade aan woningen en infrastructuur helpen te herstellen. De verzekeraars mobiliseren zich massaal en dit is nodig. Immers, alle getroffenen willen uiteraard hun woning zo snel mogelijk terug intrekken maar zullen hiervoor eerst tot herstellingen moeten overgaan. Het is dan ook essentieel dat de verzekeringsmaatschappijen op een vlotte manier zullen tussenkomen zodat de aannemers snel tot de dringende en noodzakelijke herstellingen kunnen overgaan waarvan de kosten rechtstreeks ten laste worden genomen door de verzekeraar. Ook de werken om woningen en gebouwen te beschermen voor verdere schade – de zogeheten reddingskosten - dienen snel te worden uitgevoerd.

In de meeste regio’s is het nu bouwverlof, maar toch wil dat niet zeggen dat alle bouwbedrijven stilliggen. Bouwverlof is geen verplichting, maar een aanbeveling. Daarom roept de Confederatie Bouw de aannemers op die toch beschikbaar zijn om te helpen waar het kan. Zo kan men onder andere door stutten te voorzien vermijden dat huizen en gebouwen tegen de grond gaan. Ook om ander materiaal dat van pas kan komen, wordt er verzocht.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo