Architectuur

Nominaties Dutch Design Awards bekend

Uit de 700 ingezonden projecten zijn 53 ontwerpen geselecteerd op opgaan voor de Dutch Design Awards. Op 23 oktober worden de 17 winnaars bekendgemaakt.
Bij de nominatie van de 53 projecten vallen wat betreft de architectuur een aantal zaken op. Zo is in de categorie ‘Communicatie’ het grafisch ontwerp van Joost Grootens voor de Atlas van de Hollandse Waterlinie genomineerd. In de categorie ‘Ruimtelijk’ steelt NEXT architects de show met twee nominaties: cirkelvormige trappen in Beijing en het groeimonument in Tilburg. Voor de publieksprijs gaan onder meer West 8 (Brandgrens Rotterdam) en Koen van Velzen (Groot-Klimmendaal) op.

De finalisten strijden om in totaal 17 Awards in de hoofdcategorieën ‘Communicatie’, ‘Product’ en ‘Ruimtelijk’. De uiteindelijke winnaars worden op 23 oktober tijdens een Awardshow bekendgemaakt en zullen gekozen worden door een internationale jury, waarin bijvoorbeeld Marcus Fairs (Dezeen) en Timo de Rijk (designhistoricus) zitting in hebben.

De achtste editie van de Dutch Design Awards kent ook een aantal speciale categorieën: The Golden Eye (meest succesvolle ontwerp van 2010), de Rado Young Designer Award (aanmoedigingsprijs jong talent), de Publieksprijs van de DDA (online stemmen vanaf 7 juli), de Beste Opdrachtgever Award en de BNO – Piet Zwart Prijs – Life Time Achievement Award van de DDA.

Lees verder op Architectenweb.nl