Interieur

Niko roept een aantal schakelaars terug

Niko roept een aantal schakelaars terug
Niko haalt een aantal schakelaars uit de handel. Na controle blijkt dat een aantal schakelaars die het bedrijf produceerde tussen 18 en 31 mei 2016 een productiefout met veiligheidsrisico vertonen waardoor het op lange termijn de kwaliteit van deze exemplaren niet kan garanderen. Om geen enkel risico te nemen organiseert Niko een volledige terugname van deze producten.

“Veiligheid is een absolute prioriteit voor Niko. Daarom willen we geen enkel risico nemen en organiseren we een volledige terugname van de schakelaars”, zegt Dany Sturtewagen van Niko.“Onze groothandels zijn al op de hoogte gebracht. Toch zou het kunnen dat een aantal exemplaren bij particulieren of doe-het-zelvers is beland. Ook die schakelaars willen we recupereren”.

De productiefout zou op lange termijn tot een kwaliteitsprobleem kunnen leiden. De fout kwam aan het licht na een interne controle. Vanuit de markt zijn nog geen defecten gemeld. Toch vraagt Niko uit voorzorg om de schakelaar in te ruilen voor een nieuw, gratis en veilig exemplaar.

Niko roept een aantal schakelaars terug

Over welke producten gaat het?

Het gaat om een aantal schakelaars die geproduceerd zijn tussen 18 en 31 mei 2016. Producten van voor of na die datum zijn kwalitatief wel volledig in orde. De referentiecodes van de schakelaars die we terugnemen hebben een datumcode van 16203 tot en met 16221. Die code bevindt zich op de achterkant van het binnenwerk van de schakelaar (zie foto).

Slechts enkele types schakelaars zijn betrokken. De betrokken referentiecodes vind je hier www.niko.be/terugroep.

Wat te doen?

Werd de schakelaar door een installateur geplaatst, breng hem dan op de hoogte en hij zal de nodige stappen ondernemen en de schakelaar gratis vervangen. Plaatste je zelf een exemplaar met deze datumcode, dan kun je de schakelaar gratis omruilen waar je die gekocht hebt. Je ontvangt meteen nieuwe exemplaren.

Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij de klantendienst van Niko. Tel. 03 778 96 99, elke werkdag van 8.30 tot 17 uur of via support@niko.be.

Ook interessant