Ikea roept Patrull nachtlichtje terug vanwege veiligheidsrisico

18 augustus 2015 Bron: Ikea
Ikea verzoekt klanten die een Patrull nachtlichtje met sensor gebruiken dit niet langer te doen en het product terug te brengen naar een Ikea woonwarenhuis. Zij krijgen het volledige aankoopbedrag terug. Ikea heeft onlangs n melding - uit Oostenrijk - ontvangen over een jongetje van anderhalf jaar dat verwondingen opliep toen hij met een Patrull nachtlichtje in de weer was. Het jongetje probeerde het lichtje uit een stopcontact te trekken, waarop het afdekkapje losliet, met een elektrische schok als gevolg. Het jongetje heeft hier gelukkig geen blijvende verwondingen aan overgehouden.

Veiligheid boven alles

Productveiligheid, en met name veiligheid voor kinderen, heeft bij Ikea altijd de hoogste prioriteit. Daarom nemen wij onmiddellijk maatregelen indien een Ikea product betrokken is bij een incident. In dit geval hebben wij de verkoop direct gestaakt. Ook hebben we aanvullende tests laten uitvoeren op ongeveer 600 Patrull nachtlichtjes. Daarbij zijn geen onregelmatigheden aangetroffen. Dit product voldoet aan alle wettelijke veiligheidsvoorschiften en kwaliteitsnormen.

Aankoopbedrag terug

Toch heeft Ikea besloten over te gaan tot deze terugroepactie. Zo willen we elke kans op een nieuw incident volledig uitsluiten. Klanten kunnen het Patrull nachtlichtje terugbrengen naar een Ikea woonwarenhuis. Zij krijgen dan het volledige aankoopbedrag terug. Er is geen kassabon of ander aankoopbewijs nodig voor de terugbetaling.

Het Patrull nachtlichtje met sensor is inmiddels uit het Ikea assortiment gehaald. Dit product was sinds 2013 in Europa en Noord-Amerika te koop.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo