Verlichting

Ikea schakelt volledig over op de verkoop van led-verlichting

Vanaf september 2015 zijn er alleen nog maar led-lampen verkrijgbaar bij woonwarenhuis Ikea. De milieuvriendelijke lampen verbruiken tot 85 procent minder energie dan traditionele lampen en gaan tot wel 20 jaar mee. Led-verlichting is bovendien niet alleen goed voor de portemonnee en de planeet, maar biedt dankzij het kleine formaat ook eindeloos veel nieuwe mogelijkheden op design gebied.

“Dit is een belangrijke stap in het realiseren van de doelen uit onze People & Planet Positive duurzaamheidsstrategie. Nu de energierekeningen en de wereldwijde energieconsumptie steeds sneller stijgen, heeft led een enorme impact. Als 1 miljoen mensen 1 enkele lamp zouden vervangen voor een led lamp, betekent dit een afname in CO2 uitstoot dat gelijk staat aan 3.900 minder auto’s op de weg op jaarbasis. En omdat we zoveel mogelijk mensen in staat willen stellen om thuis duurzamer te leven en geld te besparen, bieden we onze led-lampen aan tegen een zo laag mogelijke prijs.”, vertelt Steve Howard, Chief Sustainability Officer, IKEA Group.

Revolutie

Led brengt niet alleen een lichtrevolutie, maar ook een designrevolutie teweeg. “Led-verlichting is de afgelopen jaren enorm in ontwikkeling geweest. De lichtkwaliteit is nu een stuk beter dan bij traditionele gloeilampen. Led produceert een gebalanceerd licht en zorgt ervoor dat kleuren op een natuurlijke manier worden weergegeven. En dankzij het kleine formaat past led in ieder denkbaar ontwerp. Dit opent de deuren naar een heleboel nieuwe designmogelijkheden”, aldus Björn Block, Range Manager Business Area Lighting IKEA.

Het woonwarenhuis houdt zich continue bezig met de ontwikkeling en innovatie van al haar producten volgens het Democratic Design principe. Op het gebied van led verlichting betekent dit meer designmogelijkheden, verbeterde lichtkwaliteit, bredere toepasbaarheid en besparing op energie tegen een zo laag mogelijke prijs.

Ikea schakelt volledig over op de verkoop van led-verlichting