Nieuwste generatie terrastegels tovert tuin om tot extra leefruimte

15 januari 2009 Bron: Marlux Klaps
Marlux Klaps, de grootste Belgische producent van terrastegels en sierbestrating, stelt drie productvernieuwingen voor die inspelen op de laatste nieuwe tuintrends. Zo zijn naast grote formaten van terrastegels, nu ook lange formaten erg in trek. Daarnaast doen vooral donkere tinten het goed en wil men de mogelijkheid hebben om verschillende formaten te combineren. Veel van deze trends liggen in lijn met vernieuwingen in interieur en binnenhuisinrichting. Het mag dan ook geen verbazing wekken dat de tuin steeds meer aanzien wordt als een extra leefruimte.

Kera Linea: Keramieklook in lang formaat

“Wat binnen kan, moet buiten ook kunnen” is een credo dat tuinarchitecten en –stylisten steeds vaker hanteren. Daarom besloot Marlux Klaps de keramieklook die in vele huiskamers zichtbaar is door te trekken naar het terras. Op die manier wordt de tuin een verlenging van de eigenlijke woonvertrekken. Iets wat met grote glaspartijen, die zowel in nieuwe als gerenoveerde huizen populair zijn, extra benadrukt wordt.
Een tweede gelijkenis die de Kera Linea vertoont met binnenhuistegels is de mogelijkheid om de tegels ook in lang formaat te krijgen. In de 80x40 versie krijgt de Kera Linea een strakkere look, waardoor hij perfect tot zijn recht komt bij een zeer moderne woning. Maar de Kera Linea misstaat evenmin bij een meer traditionele woning, waar het een moderne touch geeft aan het overwegend klassieke uitzicht.

De Kera Linea is vanaf januari in het vierkante 40x40 cm, alsook het langere 80x40 cm formaat te verkrijgen en dit in 4 basiskleuren (Ultimate Black, Pearl Grey, Caramel en Natural Beige). Daarnaast is hij voorzien van de beproefde en onderhoudsvriendelijke M-Coat, waarop 10 jaar garantie geldt tegen vergroening, wituitslag en vorstschade, en is hij tevens waterafstotend. De richtprijs voor de Kera Linea bedraagt 45 Euro/m² voor de 40x40 cm versie en 60 Euro/m² voor de 80x40 cm versie.

Infinito: Oneindige combinaties voor terras en oprit

Niet ieder terras is even geschikt voor grote of lange tegelformaten. Soms moet men rekening houden met hoekjes, kantjes en uitsnijdingen die het gebruik van grote tegels moeilijk of onmogelijk maken. Daarnaast zijn er heel wat mensen die graag grote met kleinere tegels combineren. Daarom ontwikkelde Marlux Klaps de Infinito, een fijn uitgewassen tegel die in 9 verschillende formaten beschikbaar is, gaande van zeer klein (15 x 15 cm) tot zeer groot (100 x 100 cm). Ook lange, strakkere formaten (60 x 30 cm en 80 x 40 cm) zijn verkrijgbaar in de Infinito.

Doordat hij 6 cm dik is, kan de Infinito ook voor de oprit gebruikt worden, wat hem echt wel de meest polyvalente uit het gamma van Marlux Klaps maakt. Doordat de Infinito fijn uitgewassen is, wordt hij bovendien minder snel vuil en is hij dus zeer onderhoudsvriendelijk. Zijn waterafstotend en anti-slipkarakter zorgen ervoor dat de Infinito ook een zeer veilige tegel is.

De Infinito is vanaf maart verkrijgbaar in 9 verschillende formaten (15x15 cm, 20x20 cm, 30x20 cm, 40x30 cm, 60x30 cm, 60x60 cm, 80x40 cm, 80x80 cm en 100x100 cm) en 6 verschillende kleuren (Caviar, Medium Grey, Light Grey, Shadow, Sand en Terra Cotta). De richtprijs varieert van 24 Euro/m² voor de kleinere formaten tot 38 Euro/m² voor de grotere formaten.

Fiorentina Luna: ‘Verlichtend’ design in de tuin

Net zoals binnen, is er ook buiten een stijgende trend naar ingebouwde vloerverlichting. Dit soort verlichting is niet alleen praktischer, maar ook strakker dan de traditionele lichtbronnen die aan wand of plafond bevestigd worden. Tot dusver was het echter onmogelijk om een vierkante LED-lamp in een tegel in te bouwen, omwille van de ronde boorvorm. Marlux Klaps brengt hierin verandering met de nieuwe Fiorentina Luna.

Dankzij het vierkante gat in de toplaag zit het LED-lampje verzonken in de tegel en is er dus geen niveauverschil tussen het lampje en de rest van de tegel. Het LED-lampje heeft de grootte van het vierkante blokje dat men eerder al in de gewone Fiorentinategel kon terugvinden. Het warme, witte licht dat het LED-lampje produceert zorgt zondermeer voor een aangename en trendy sfeerverlichting in de tuin.

Ook de installatie van de Fiorentina Luna verloopt zeer eenvoudig. De tegel wordt met ingebouwd lampje aangeleverd, samen met de connector. Hierdoor is extra boorwerk niet meer nodig en moet men enkel het lampje nog aansluiten op het elektriciteitsnet. Wie het LED-lampje wil vervangen kan dit gemakkelijk zelf doen. Al zal vervanging omwille van de lange levensduur van het LED-lampje (15-20 jaar) maar zeer zelden nodig zijn. Bovendien verbruiken LED-lampjes weinig energie en zijn ze dus zeer milieuvriendelijk.

De Fiorentina Luna is vanaf maart te verkrijgen in het gekende 40x40 cm formaat van de Fiorentina. Naast de bestaande kleuren die men bij de Fiorentina al terugvond (Grijs en Beige) worden er twee nieuwe, donkere kleuren (Bruin en Antraciet) geïntroduceerd die inspelen op de stijgende vraag naar donkere tinten. De Fiorentina Luna heeft dankzij de gekende M-Coat van Marlux Klaps ook 10 jaar garantie tegen vergroening, wituitslag en vorstschade. De richtprijs voor de Fiorentina Luna bedraagt 89 Euro/tegel.

U kunt alle productvernieuwingen van Marlux Klaps bewonderen tijdens bouwbeurs Batibouw, standnummer 313 in hal 1 van de Heyzel

Voor meer informatie: Vul onderstaand formulier in!

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo