Nieuwbouw

Nieuwe megadancing op terreinen Grenslandhallen

Op de terreinen van de Grenslandhallen in Hasselt wordt gestart met de bouw van een nieuwe megadiscotheek. De nieuwe danstempel moet de leemte opvullen die er was ontstaan na de sluiting van de Versuz. Uitbater Club Entertainment wil voor het eind van dit jaar al de eerste feestvierders verwelkomen. De plannen zijn van de hand van abv+ architecten en architectenbureau MAAD. Aannemer Mathieu Gijbels neemt de werken met bijhorende strakke deadline voor zijn rekening.

3.100 m2
Hal 5 van de Grenslandhallen wordt de nieuwe inplantingsplaats van de nieuwe discotheek. De hal zal door de Limburgse aannemer Mathieu Gijbels en architectenbureaus abv+ architecten en MAAD grondig worden verbouwd tot een discotheek met drie verschillende ruimtes: een dansclub met een oppervlakte van 1.800 m2, een aparte feestruimte, die afgehuurd kan worden, met een oppervlakte van 800m2 en een restaurant en grote ingangspatio van 500 m2 : goed dus voor een totaaloppervlakte van circa 3.100 m2.

Werken tijdens bouwverlof
“Dit project, in totaal goed voor 3.100m2, zullen we al over zes maanden opleveren. Onze mensen moeten dus het onderste uit de kan halen”, aldus Mathi Gijbels, Gedelegeerd Bestuurder van nv Mathieu Gijbels. “Om de timing te verzekeren, gaan we dan ook tijdens het bouwverlof doorwerken. Op die manier kunnen we onze klanten verzekeren dat we de afgesproken termijn halen” besluit Gijbels.

3 ingangen
Op het parkeerterrein zal een voetpad met veel groen en een subtiele verlichting de bezoekers naar de ingang van de club leiden. Die ingang wordt er een waar design en warmte worden gecombineerd. Er zullen in totaal 3 verschillende ingangen worden voorzien:eentje voor de club, eentje voor de VIP-club en eentje voor het restaurant.

Lees verder op Architectura

Ook interessant