Vochtproblemen en vochtbestrijding

Nieuwe hoogwaardige vochtmeter spoort verborgen vocht snel op

17 november 2015 Bron: Flir
De oorzaak van waterlekkage of vochtindringing is niet altijd eenvoudig of duidelijk aan te wijzen. De schade is wellicht goed zichtbaar op een plafond in de woonkamer, maar het vocht kan uiteindelijk afkomstig zijn van een raam boven in de slaapkamer of een douchelekkage. En soms zijn er helemaal geen vochtplekken te zien. Gelukkig heeft FLIR onlangs de MR176 Vochtmeter Plus met IGM (Infrared Guided Measurement)-technologie op de markt gebracht. Hiermee kunnen reparatie- en renovatieprofessionals nauwkeurig zien waar ze moeten meten. De MR176 beschikt over alle benodigde meetmogelijkheden om vochtproblemen snel op te sporen en te bevestigen voordat u de gipsplaatzaag ter hand neemt.

De FLIR MR176 is een hoogwaardig meetinstrument met een geïntegreerde warmtebeeldcamera dat waterschade-experts visueel begeleidt om de exacte plek aan te wijzen die nader onderzocht moet worden. Zo worden problemen sneller opgespoord en worden eventuele problemen die door een standaard vochtmeter onopgemerkt blijven aan het licht gebracht. Een snelle warmtebeeldscan laat zien waar het verdampingsproces te langzaam verloopt. Zo kunnen blowers en ontvochtigingsapparatuur eenvoudig worden ingesteld om ervoor te zorgen dat de ruimte binnen enkele dagen volledig droog is.

De MR176 biedt flexibiliteit ten aanzien van warmtebeelden en metingen waaronder vochtmetingen met en zonder pin, vier kleurpalletopties voor warmtebeelden, instelbare vocht- en omgevingswaarden op het warmtebeeld en een ingebouwde thermo-hygrometer met een zelf te verwisselen temperatuur/relatieve vochtigheidssensor. Beroepsprofessionals kunnen een reserve temperatuur/relatieve vochtigheidssensor achter de hand houden en indien nodig worden verwisselen zodat er zonder uitvaltijd gewoon doorgewerkt kan worden.

Voor het verrichten van omgevingsmetingen in diverse ruimtes, is de MR176 bovendien uitgerust met een Progressive Environmental Stability Indicator die laat zien wanneer de relatieve vochtigheidswaarden zijn gestabiliseerd, waardoor giswerk vanwege de responstijd tot het verleden behoort.

De meter is draagbaar en duurzaam, en dankzij het gebruiksvriendelijke menu krijgen professionals meer gedaan in minder tijd.

De MR176 beschikt ook over een volledig assortiment compatibele sonde-accessoires voor het vereenvoudigen van metingen op lastig bereikbare plaatsen: ruwe of oneffen oppervlakken, spouwmuurisolatie, onder de vloer of in hardhout.

Ga voor meer informatie over de mogelijkheden van de FLIR MR176 en de bijbehorende accessoires naar www.flir.com/MR176.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo