Bedrijfsnieuws

Nieuwe gezichten bij Viessmann België

Nieuwe gezichten bij Viessmann België
Verwarmingsspecialist Viessmann kende in 2007 in België een groei van 30% ten opzichte van 2006. Om de groei te blijven ondersteunen heeft dat voor enkele interne verschuivingen en nieuwe aanwervingen gezorgd.

Niels Vermylen (foto) is de nieuwe marketing manager bij Viessmann Belgium. Vermylen is Solvay handelsingenieur met MBA in marketing en management en verdiende zijn sporen onder andere bij TerBeke, Kraft en Sodexho. “Viessmann is een bedrijf dat op het vlak van warmtetechnologie aan de top staat in de wereld en ook in België een zeer sterke positie verworven heeft. In een energiemarkt die geconfronteerd wordt met sterke prijsstijgingen en belangrijke milieuvraagstukken, ben ik ervan overtuigd dat Viessmann de juiste troeven in huis heeft,” zegt hij. Niels Vermylen woont in Wilsele en is 38 jaar.

Industrieel ingenieur Laurent Vercruysse is specialist in thermodynamica en vloeibare brandstoffen en is aangeworven als technisch instructeur. Hij was eerder actief als docent aan de Sabena Flight Academy en de laatste jaren bij Cedicol. “Voor iemand met passie voor techniek en opleiding is Viessmann een gedroomde kans, zeker als je continu wil bijleren. Vooral de uitdagingen op het vlak van warmtepompen en hernieuwbare energieën wil ik bij Viessmann verkennen. Ook het kunnen overdragen van mijn kennis en ervaring aan installateurs en architecten of studiebureaus is voor mij erg belangrijk.” Vercruysse is 36 en woonachtig in Nazareth.

Alain Van Langeraert (37) wordt in september de nieuwe VPI (verkoopsprojectingenieur). Hij is in feite als sinds 1 juli 2008 bij Viessmann en volgt momenteel een intensief opleidingstraject. De Bruggeling heeft meer dan 12 jaar technisch-commerciële ervaring in de verwarmingsbranche, onder meer bij Van Marcke en MMT. Van Langeraert is industrieel ingenieur en omschrijft zijn opdracht bij Viessmann als volgt: “als verwarmingsexpert maakte Viessmann steeds indruk op mij omwille van zijn kwalitatieve en vooral innovatieve producten. Deel uitmaken van zo´n sterke gestructureerde en georganiseerde firma wordt een unieke ervaring en een kans die ik met beide handen aanneem."

In de zomerperiode hebben in het totaal 5 mensen verkozen om hun professionele carrière een nieuw elan te geven bij Viessmann.