Verbouwen

Nieuwe editie van De Renovatiedag op 5 mei 2019

Nieuwe editie van De Renovatiedag op 5 mei 2019
Fotograaf: Luc Roymans
Nu zondag, 5 mei 2019, organiseren Ik ga Bouwen & Renoveren en Zoekeenarchitect.be een nieuwe editie van De Renovatiedag. Deze openhuizendag laat Vlaanderen proeven van creatieve renovaties die vandaag de toon aangeven. Een namiddag lang kunnen bezoekers binnenkijken in 70 gerealiseerde verbouwingen en kennismaken met de architect.

Goed nieuws voor al wie verbouwplannen koestert. Tijdens de Renovatiedag openen tal van inspirerende renovaties in Vlaanderen hun deuren. Bezoekers ontdekken een breed scala aan stijlen: van authentieke rijwoningen tot strakke villa’s en lofts. Maar ook alles daartussenin of daarbuiten. Denk maar aan een oude schuur die een tweede leven kreeg als eengezinswoning, of een cohousing-project in een statig kasteel. Met creativiteit, een open geest en een gezonde portie lef is veel mogelijk. Dat zetten de deelnemende renovaties dit jaar meer dan ooit in de verf.

Een babbel met de architect

De architect en de bewoners doen telkens hun renovatieverhaal uit de doeken. Ze belichten hoe ideeën tot stand kwamen, welke technieken zijn toegepast en hoe de samenwerking is verlopen. Bezoekers ontdekken de hinderpalen én de aangereikte oplossingen. Jaarlijks vinden tal van toekomstige verbouwers zo de ontwerper die hen op het lijf geschreven is.

Geïnteresseerden kunnen de renovaties gratis en exclusief bezoeken op zondag 5 mei tussen 13u en 18u. Bezoekers moeten zich enkel vooraf online registreren op www.renovatiedag.be.

De Renovatiegids 2019

Alle deelnemende projecten zijn in detail voorgesteld in de Renovatiegids van Ik ga Bouwen & Renoveren. Aspirant-verbouwers vinden in deze gids ook heel wat tips en nuttige informatie voor hun renovatie. De Renovatiegids ligt vanaf 4 april in de dagbladhandel voor 5,99 euro.
Daarnaast zijn de deelnemende projecten te raadplegen op www.renovatiedag.be.

Renovatiedag 2019

Ook interessant