Vlaamse Renovatiedag lokt meer dan 6.000 toekomstige verbouwers

  BE   28 mei 2018 Bron: De Vlaamse Renovatiedag
Vlaamse Renovatiedag lokt meer dan 6.000 toekomstige verbouwers
De 20ste editie van de Vlaamse Renovatiedag heeft afgelopen zondag meer dan 6.000 toekomstige verbouwers op de been gebracht. Goed voor in totaal bijna 25.000 bezoeken aan 90 inspirerende renovatieprojecten. De enorme belangstelling weerspiegelt dat renoveren in Vlaanderen populair blijft.

Verbouwend Vlaanderen zakte afgelopen zondag massaal af naar de verschillende projecten van de Vlaamse Renovatiedag. Voor wie verbouwplannen koestert was dit de uitgelezen kans om een gesprek aan te knopen met de architect en de bouwheer.

Deze laatsten deden gepassioneerd hun renovatieverhaal uit de doeken. De bezoekers kregen uit de eerste hand te horen hoe ideeŽn zijn omgezet naar de praktijk, welke technieken zijn toegepast en hoe de samenwerking met de bouwpartners verliep. Kortom: hoe uitgeleefde panden werden omgetoverd tot gebouwen met een ziel.

Meer dan 6.000 toekomstige verbouwers op pad tijdens de Vlaamse Renovatiedag

Renoveren op eigen ritme

Onder de deelnemende architecten is op te meten dat renovatieopdrachten een groeiend aandeel vormen in hun portfolio. Een evolutie die al langer is ingezet en blijft aanhouden.

Langs de zijde van de verbouwers kan je niet om de trend van gefaseerd bouwen heen. Hierbij is een masterplan onontbeerlijk. Zoín plan bevat een duidelijk einddoel en een bindende chronologie. De verschillende fases moeten technisch op elkaar afgestemd worden, om bijvoorbeeld lock-in-effecten te vermijden.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo