Nieuwbouw

Nieuwe carrousel dubbele wanden bij Prefaco in Lebbeke

CRH Structural Concrete Belgium investeerde eind januari ruim 2,5 miljoen euro in de bouw van een gloednieuwe carrousel voor de productie van dubbele wanden op de productiesite van Prefaco in Lebbeke. In België zijn dubbele wanden op korte tijd uitgegroeid tot een succesvol product. Hun hoge afwerkingsgraad in combinatie met een aanzienlijke rendementsverbetering en een substantiële vermindering aan investeringen, onder andere in bekisting en materiaal, zijn hiervoor de voornaamste redenen. De productiemethode is zodanig flexibel in maatvoering dat Prefaco bijna ieder ontwerp in een ‘dubbele wand-uitvoering’ kan omzetten.

Dubbele wanden?

Een dubbele wand bestaat uit twee breedplaten, onderling verbonden door tralieliggers. Deze twee breedplaten kunnen elk een verschillende vorm of afmeting hebben, allerlei openingen en doorvoeren bevatten en zelfs worden voorzien van tal van ingestorte onderdelen. Vervolgens wordt de dubbele wand op de werf gemonteerd en met beton volgestort. Het eindresultaat is een monolithische betonwand met twee perfect gladde zijden. Deze wanden zijn uitermate geschikt om er nadien een dunne spuitpleisterlaag op aan te brengen. De toepassingen situeren zich op ieder bouwkundig terrein: utiliteitsbouw, kantoorbouw, wegenbouw, woningbouw en industriebouw.

State of the art carrousel

Door middel van een robot gestuurde en verregaande automatisatie produceert Prefaco de wanden met een grote precisie. Met de bouw van deze gloednieuwe installatie verhoogt de firma de mogelijkheden van afwerkingen, zoals raam- en deurbekistingen, randbekisting in vezelbeton en geïsoleerde dubbele wanden. Daarnaast kan de Lebbeekse prefabspecialist vanaf heden dubbele wanden binnen stockeren, vlak naast de carrousel, zodat het bedrijf hogere eisen naar uitzicht kan garanderen.

Nieuwe carrousel dubbele wanden bij Prefaco in Lebbeke

Ook interessant