Groep Huyzentruyt verenigt zijn activiteiten onder 1 merk

  BE   26 februari 2016 Bron: Groep Huyzentruyt
Groep Huyzentruyt verenigt zijn activiteiten onder 1 merk
Naar aanleiding van Batibouw 2016 verschijnen de zusterbedrijven Woningbouw Huyzentruyt, BIK Woningen, Belim Bouwteam en Beyaert Construct voor het eerst in het openbaar onder een nieuwe gezamenlijke groepsnaam : Groep Huyzentruyt. De vier bestaande merken worden tot 1 merk herleid. Nieuw is dat investeerders in vastgoed een eigen aanbod en aangepast advies krijgen.

De vier bouwbedrijven bundelen de krachten reeds geruime tijd. De groep is ontstaan in West-Vlaanderen, waar het familiebedrijf Woningbouw Huyzentruyt meer dan 100 jaar geleden het licht zag. Tussen 2003 en 2007 traden de andere groepsafdelingen BIK, Beyaert en Belim toe via overnames.

Expert Center

Vandaag laat Groep Huyzentruyt de aparte afdelingsnamen definitief achterwege, om duidelijker weer te geven wat de realiteit is: één groep met 240 medewerkers die professionele bouw-diensten biedt aan particuliere en zakelijke bouwers, verbouwers en investeerders in vastgoed. Het bedrijf, actief in Oost- en West-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams- en Waals-Brabant, telt per jaar ruim 350 opleveringen en een omzetcijfer van circa 100 miljoen euro.

De Groep wordt zoals de voorbije jaren verder geleid door Philippe Huyzentruyt, reeds de vierde generatie van de familie die dit bedrijf creëerde : “Een eigen huis bouwen is door de generaties heen steeds een belangrijke stap in het leven geweest. Maar onze samenleving verandert razend-snel. En dus moet onze manier van bouwen mee evolueren. Dat vereist bouwbedrijven met slag-kracht. Meer dan ooit staan kwaliteit, eenvoud en persoonlijk contact met onze klanten centraal.”

Die vier groepsvestigingen zijn vandaag samengesmolten tot één Expert Center, maar het aanbod van Groep Huyzentruyt is diverser dan ooit tevoren: projectbouw, bouwen op maat, slimme woonconcepten, investeren in vastgoed, appartementen en hoogbouw, renovatie en de aankoop van bouwterreinen… Philippe Huyzentruyt : “Terwijl een typische klant vroeger vaak met een welomlijnd idee kwam, wil hij nu vooral zijn opties open houden en van ons horen wat kan binnen een bepaald budget en regio. Hij wil graag persoonlijk begeleid worden en zorgeloos bouwen. In ons expert center vindt zo iemand een enorme waaier aan mogelijkheden. Daaruit kan hij de keuzes maken die het best passen bij zijn manier van leven en de levensfase waarin hij zich bevindt.”

Meer investeerders

Naast het bouwen van appartementen en gezinswoningen, focust Groep Huyzentruyt voortaan ook op vastgoed als investering. Philippe Huyzentruyt : “Om de woonnood op te vangen zijn er tegen 2020 minstens 25.000 nieuwe woningen nodig. Alleen al in Vlaanderen. Woonkredieten zijn voor starters of alleenstaanden moeilijk toegankelijk, waardoor de vraag naar kwalitatieve

huurwoningen stijgt. Door deze evolutie zien we de interesse om te investeren in vastgoed toenemen. Wij hebben een vastgoedspecialist binnen onze rangen die uit onze portfolio de panden en terreinen selecteert die een interessante investering kunnen vormen. Hij past deze selectie aan het budget en de investeringshorizon van elke individuele investeerder aan en verschaft hem ook fiscaal advies.”

Philippe Huyzentruyt staat er persoonlijk garant voor dat Groep Huyzentruyt zijn beloftes waarmaakt. “Wonen en bouwen moeten individueel, eenvoudig en toegankelijk voor iedereen zijn en blijven. We wilden die persoonlijke aanpak en eenvoud ook tot uiting brengen in ons nieuwe logo. Daarom kozen we voor een eenvoudige handtekening. Die zal voortaan op alle projecten en werven prijken als kwaliteitslabel.”

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo