Bedrijfsnieuws

Groep H wordt kenniscentrum voor de woning van de toekomst

Sinds vorige week is Groep H dé referentie op het gebied van adviesverlening voor de nieuwbouwsector. Deze nieuwe organisatie overkoepelt vijf performante Belgische bouwbedrijven, elk met een gevestigde reputatie en eigen marktniche. Het bedrijf wil met deze overkoepeling een antwoord bieden op de evoluties binnen de bouwsector. Tegelijk werkt Groep H ook aan de uitbouw van een innovatief kenniscentrum. Dankzij een personeelsbestand van 506 mensen en een omzet van 130 miljoen euro behoort Groep H tot de top van de zogenaamde sleutel-op-de-deur bouwmarkt in België.

Groep H is visionair en wil nieuwe oplossingen aanreiken. Het bedrijf positioneert zich als kenniscentrum en denktank waar de maatschappij van morgen vorm krijgt. Groep H is immers veel meer dan een bouwbedrijf en denkt na over wonen nu en in de toekomst: over nieuwe concepten, materialen en toepassingen. Daartoe richtte Groep H de strategische denktank “Building Inspiration Academy” op. Hier zijn hooggekwalificeerde bouwprofessionals van binnen de organisatie en externe vakspecialisten uit verschillende domeinen continu op zoek naar nieuwe woonconcepten, die worden vertaald in verschillende bouwprojecten.

Samen sterk

“De activiteiten in de bouwsector zijn in 2006 met 7,6% gestegen. Dit jaar zien we echter een vertraging van de markt. Consolidatie en schaalvergroting zijn de twee meest opvallende tendensen in onze sector. We besloten vijf bouwbedrijven te bundelen om zo te kunnen anticiperen op deze veranderingen. In de toekomst zal de focus meer moeten liggen op innovatie in plaats van op verkoopscijfers. Bedrijven in de sector zullen dus de switch moeten maken van een ‘sales driven’ organisatie naar een ‘marketing driven’ organisatie om het hoofd boven water te kunnen houden. ” aldus Philippe Huyzentruyt, CEO van Groep H [zie foto].

De vijf bedrijven die door Groep H worden overkoepeld zijn elk gespecialiseerd in totaaloplossingen voor de bouw. Huyzentruyt Development & Investments (HDI) staat in voor de prospectie en het verwerven van gronden en projectzones voor de realisatie van vastgoedprojecten. Woningbouw Huyzentruyt richt zich met systeembouw op de particuliere markt van middenklasse woningen. BIK Woningen richt zich tot de traditionele particuliere middenklasse woningbouw. In tegenstelling tot Woningbouw Huyzentruyt en BIK richt Belim Bouwteam zich tot de particuliere bouw van exclusieve, traditioneel gebouwde villa’s en projecten. Beyaert Construct focust zich tot slot op de bouw van appartementen, kantoorgebouwen, overheidsprojecten enzovoort.

Innovatief creatief

De afgelopen jaren heeft Groep H als organisatie een belangrijke evolutie doorgemaakt. Het groeiproces van het bedrijf is het logische gevolg van de strategische visie van de bouwgroep. De bouwsector heeft volgens de groep te lang stilgestaan. Philippe Huyzentruyt: “Beproefde formules werden steeds weer herhaald en vernieuwing was daarbij vaak ver te zoeken. De samenleving verandert in een steeds sneller tempo. Denk maar aan nieuw samengestelde gezinnen en seriële monogamie. De huizen van de toekomst zullen dus moeten kunnen meegroeien met hun bewoners.”

De activiteiten van groep H vertalen zich in de bouw van ongeveer 700 woningen en appartementen per jaar. Het werkgebied strekt zich uit van Vlaanderen tot diep in Wallonië en Noord-Frankrijk. De groep heeft ruim 100 jaar ervaring en is intussen uitgegroeid tot een gevestigde waarde binnen de Belgische bouwsector.
Build for Life