Nieuwbouw

Nieuwbouwproject Wilgenstraat in Kapellen klaar voor huurders

Nieuwbouwproject Wilgenstraat in Kapellen klaar voor huurders
Aan de Wilgenstraat in Kapellen voltooide de sociale huisvestingmaatschappij De Ideale Woning een nieuwbouwproject met 14 duplexappartementen, 12 ADL-woningen en 1 ADL-centrale. Vanaf 1 juli nemen de nieuwe huurders er hun intrek.

ADL is de afkorting van Activiteiten Dagelijks Leven. De 12 ADL-woningen zijn volledig aangepast aan personen met een fysieke handicap. Ondanks hun beperking kunnen zij hier zelfstandig wonen onder de begeleiding van Zewopa. De vzw zorgt ervoor dat er 24/24u begeleiding aanwezig is die het zelfstandig wonen mogelijk maakt.

“De samenwerking met de vzw Zewopa past geheel binnen het beleid van De Ideale Woning om ook voldoende woningen te voorzien voor mensen met een beperking. Op deze manier maken we betaalbaar wonen mogelijk voor deze mensen”, benadrukt Dirk de Kort, voorzitter van de raad van bestuur van De Ideale Woning.

Brebuild startte in januari 2016 met de bouwwerken volgens het ontwerp van MVN-Architecten. Het project aan de Wilgenstraat werd zopas afgerond en is onderdeel van een totaalproject in 3 fasen. De 1ste fase werd al in 1995 gerealiseerd. Het 3de deel bevindt zich momenteel in de ontwerpfase. Voor de realisatie van deze 2de fase bedraagt de kostprijs 4 miljoen euro (exclusief BTW). De woningen in deze fase worden vanaf 1 juli bewoond door de nieuwe huurders.

Eind 2016 werd in Kapellen ook het project met 10 appartementen aan de Hoogboomsteenweg ingehuldigd. Het voormalige schoolgebouw op die locatie maakte plaats voor een nieuwbouw. Binnenkort volgt ook nog de oplevering van een project met 9 sociale woningen aan de Engelselei in Kapellen. In deze gemeente beheert De Ideale Woning momenteel 88 woningen.