128 nieuwe koopwoningen van De Ideale Woning op komst

  BE   7 maart 2017 Bron: comtext
128 nieuwe koopwoningen van De Ideale Woning op komst
Merksemsebaan in Wijnegem
De Ideale Woning heeft op dit moment verscheidene koopprojecten in uitvoering. Maar ook voor de komende periode kondigen zich nog tal van nieuwe projecten aan. In totaal zal de sociale huisvestingmaatschappij op korte termijn 128 koopwoningen en –appartementen realiseren verspreid over het werkingsgebied.

Aan de Singel in Borsbeek bouwt De Ideale Woning momenteel 11 sociale koopwoningen met 3 slaapkamers. De werken worden afgerond in de zomer.

de Singel in Borsbeek
de Singel in Borsbeek

In Wijnegem aan de Merksemsebaan worden op dit moment 40 sociale appartementen opgetrokken. Hiervan zijn er 27 appartementen met 3 slaapkamers en 13 met 2 slaapkamers. Het einde van deze werken is voorzien in het najaar.

Aan de Keltenheuvel (J. Verbertlei) in Edegem realiseert De Ideale Woning volop 12 sociale appartementen. Hiervan zijn er 4 appartementen met 3 slaapkamers en 8 met 2 slaapkamers. De werken zullen klaar zijn in het najaar. Dit jaar nog start de bouw van 19 appartementen aan de Drie Eikenstraat in Edegem.

Keltenheuvel in Edegem
Keltenheuvel in Edegem

In Borgerhout zijn er 5 eengezinswoningen in aanbouw die in het voorjaar van 2018 voltooid zullen zijn. Volgend jaar wordt ook het startsein gegeven voor een nieuw koopproject in Antwerpen. Aan de Eendrachtstraat (Slachthuisbuurt) verrijzen er 15 appartementen en 4 eengezinswoningen.

In Ranst gaat dit jaar de schop in de grond voor de bouw van 8 koopappartementen aan het Schuurblok. Tot slot zijn er in Malle 14 koopwoningen gepland aan de Zonnedauwlaan.

“Op deze manier draagt De Ideale Woning haar steentje bij om betaalbaar wonen in de stad Antwerpen en de randgemeenten mogelijk te maken”, onderlijnt Dirk de Kort, voorzitter van de raad van bestuur van de sociale huisvestingmaatschappij.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo