Sociaal nieuwbouwproject in Borsbeek van start

  BE   10 maart 2015 Bron: Comtext
Sociale woningmaatschappij De Ideale Woning met hoofdzetel in Berchem is zopas gestart met de bouw van 69 nieuwe wooneenheden in Borsbeek. Ze verrijzen de komende tijd op een terrein aan de Singel en deels ook grenzend aan de Frans Beirenslaan en de nieuwe Malpertusstraat. Tegen februari 2017 moeten de bouwwerken afgerond zijn.

Op een grotendeels braakliggend terrein aan de Singel worden 11 sociale koopwoningen gerealiseerd. Het gaat om eengezinswoningen. Aan de kant van de Frans Beirenslaan worden 58 sociale huurappartementen opgetrokken. Hiervan zijn er 30 appartementen met 1 slaapkamer, 9 appartementen met 2 slaapkamers en 19 appartementen met 3 slaapkamers. Op deze locatie bevonden zich vroeger woningen die omwille van leegstand en verval eerder al door De Ideale Woning werden afgebroken.

Dierendonckblancke Architecten uit Gent tekende de plannen voor het nieuwbouwproject. Omgeving is de ontwerper voor de buitenaanleg en de wegeninfrastructuur. De bouwwerken worden uitgevoerd door aannemer Hooyberghs NV. Als de nieuwbouw tegen februari 2017 klaar is, volgen nadien de inrichting van de buitenomgeving en de nodige infrastructuurwerken.

De gemeente Borsbeek telt op dit moment 25 sociale woningen. Met het project aan de Singel en de Frans Beirenslaan komen er nog eens 69 bij. Er is nog een project gepland aan De Robianostraat. Hier worden in de loop van 2016 nog eens 12 nieuwe appartementen gebouwd.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo