Nieuwbouw

De Ideale Woning bouwt en renoveert op korte termijn 170 woningen

De Ideale Woning bouwt en renoveert op korte termijn 170 woningen
Spoorwegstraat Berchem
De Ideale Woning zit met haar projecten voor nieuwbouw en renovatie op kruissnelheid. De sociale huisvestingmaatschappij met hoofdzetel in Berchem gaat drukke maanden tegemoet. De projecten die deze winter aanbesteed worden, zijn samen goed voor 170 wooneenheden. In de lente van 2015 gaan nog tal van andere projecten in aanbesteding die alles bij elkaar nog eens 176 woningen vertegenwoordigen.

Voor wat de projecten betreft die deze winter aanbesteed worden, gaat het om een 8-tal dossiers verspreid over de gemeenten Kapellen, Wommelgem, Niel, Essen, Kalmthout, Boechout en Berchem. Hieronder vindt u een beknopte omschrijving van de voornaamste projecten.

Berchem

In Berchem zal er in het voorjaar 2015 gestart worden met het nieuwbouwproject op de hoek van de Spoorwegstraat en de Groenenhoekstraat. De bestaande gebouwen worden gesloopt en er komt een nieuw gebouw met 42 appartementen en een ondergrondse parking. De werken zullen 2 jaar duren. De ontwerper is Lava-architecten uit Leuven. De werken worden geraamd op € 6.000.000.

Boechout

De Ideale Woning kocht enkele jaren geleden een appartementsgebouw, overdekte parking en een eengezinswoning aan de Kapelleveldstraat in Boechout. Begin volgend jaar starten daar de werken. De eengezinswoning wordt grondig gerenoveerd. De rest wordt afgebroken en vervangen door nieuwbouw. In totaal komen er 6 woningen. Ontwerper is Schakel Architecten uit Deurne. De werken worden geraamd op € 867.000.

Kalmthout

De bestaande woningen aan de Kapellensteenweg 131-133 in Kalmthout worden grondig verbouwd tot 6 appartementen. Het strijkatelier van het OCMW zal tijdelijk verhuizen, maar komt nadien terug op dezelfde plaats. De werken worden weldra gegund. De ontwerpers zijn architect Eric Germijns en MVN architecten.

Hoogboomsteenweg in Kapellen
Hoogboomsteenweg in Kapellen

Kapellen

In Kapellen worden er volgend jaar 3 projecten opgestart.
  • Aan de Hoogboomsteenweg 113 wordt het bestaande schoolgebouwtje afgebroken en vervangen door 10 appartementen. Ontwerper is Artuur uit Berchem. De aanbesteding is gebeurd en de werken worden weldra gegund.
  • Het bestaande project aan de Knotwilgstraat wordt uitgebreid aan de Wilgenstraat met 26 appartementen. 12 van deze appartementen worden voorzien voor mensen met een handicap. Voor deze groep is er ook een werkruimte gepland voor de begeleiders. De ontwerpers zijn architect Eric Germijns en MVN architecten. De aanbesteding wordt nog dit jaar opgestart. De werken worden geraamd op € 3.700.000.
  • Aan de Engelselei wordt het bestaande parochiecentrum afgebroken en komt er een nieuwbouwproject met 9 woongelegenheden. De bestaande gevel wordt gedeeltelijk behouden. Het project werd ontworpen door architectenbureau Steenhoudt & Robaye. De raming van de werken bedraagt € 1.285.000.

Niel

De bestaande gebouwen aan de Matenstraat 2-4-6 in Niel werden vroeger al gesloopt. De nieuwbouwwerken zullen nu ook in het voorjaar opstarten. Er worden 5 appartementen gebouwd. Ontwerper is architectenbureau Archo uit Antwerpen. De raming van de werken bedraagt € 798.000.

Wilrijk

De gevel- en dakwerken aan het gebouw in de Gebroeders De Wachterstraat in Wilrijk werden al lang aangekondigd en zullen ook begin 2015 starten. De gevels, ramen en de daken worden grondig geïsoleerd en vernieuwd. Er wordt nog een informatievergadering met de bewoners gepland voor de start van de werken. Ontwerper is Ingenieursbureau Johan Moens uit Boechout.

Wommelgem

Aan De Volkaertslei in Wommelgem (achter het kerkje) wordt gestart met de bouw van 16 appartementen. De werken zullen een jaar duren en daarna zal ook de weg naar de woningen en de bestaande parking vernieuwd worden. Het architectenbureau Carryn & De Cort uit Antwerpen is ontwerper van het project.

Ook interessant