Nieuwbouw

NieuwBouw organiseert BouwJones

Zes jaar na oprichting gaat de NieuwBouw een andere koers varen. De club van jonge bouwprofessionals die de sector willen vernieuwen krijgt geen subsidie meer en verwacht daardoor een bijdrage van de sector zelf.
Om dat te realiseren heeft de club in de Utrechtse Jaarbeurs een bijeenkomst georganiseerd met als naam BouwJones. Hier worden projecten en thema`s gepresenteerd waarvan het bestuur van de NieuwBouw denkt dat de branche ermee geholpen wordt wanneer ze worden uitgevoerd. De thema`s variëren van ketensamenwerking, lean-bouwen en milieuprestatienormen tot passiefhuizen. Brancheverenigingen, koepels en bouwbedrijven wordt dan gevraagd geld te storten wanneer zij vinden dat een project de moeite waard is. Volgens scheidend voorzitter van NieuwBouw Tom Vroemen geschiedt dat met een veiling - vandaar de naam BouwJones, analoog aan de Dow Jones.

De projecten waarvoor het meeste geboden wordt, gaan uitgevoerd worden. Afhankelijk van het bedrag dat binnengesleept wordt, geschiedt dit in de vorm van een congres, boek of studiedag.
Vroemen ziet NieuwBouw is een groep young professionals die iets toe te voegen heeft aan de sector. Geen netwerkclub die borrels organiseert, maar een kennisdelende organisatie.

Gebaseerd op: Cobouw