Architectuur

Nieuw ontwerp voor Kortrijkse speelplein De Warande

De Warande, het grote multifunctionele speelterrein in Kortrijk, kreeg in de lente van 2009 een nieuwe ruimtelijk organisatie. BURO II & ARCHI+I vervulde de wensen van het gemeentebestuur door het domein af te stemmen op een heel erg breed publiek, waardoor het opnieuw kon uitgroeien tot de recreatieve trekpleister van weleer.

Kortrijk was al enkele jaren bezig met het dossier rond de ruimtelijke reorganisatie van het speelgebied. De stad kocht eind 2005 enkele aanpalende gronde van het huidige Warandeterrein aan, waardoor het domein verdubbelde in oppervlakte. Helaas lag het er toen redelijk verwaarloosd bij, en ook het bezoekersaantal was gedurende de jaren daarvoor drastisch verminderd. Het gemeentebestuur besloot een masterplan op te stellen om De Warande in ere te herstellen.

Onderzoeksrapport

In een eerste fase trachtten men door middel van een onderzoeksrapport over de mogelijkheden van het terrein inzicht te krijgen in hoe men het - rekening houdende met de prioriteiten van de doelgroep - best kon reorganiseren. Het rapport werd positief onthaald en schoof vier primaire functies naar voren.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be