Nieuw online platform voor bedrijfsvastgoed gelanceerd

  BE   15 juni 2015 Bron: CIB
De Confederatie van Immoberoepen (CIB Vlaanderen) lanceerde afgelopen vrijdag, samen met het Agentschap Ondernemen en de Stad Gent, het nieuwe online platform voor bedrijfsvastgoed bizlocator. Bizlocator brengt aanbieders van bedrijfsvastgoed en ondernemers die op zoek zijn naar een geschikte bedrijfslocatie met elkaar in contact. De lancering vindt plaats in Gent, niet toevallig de pilootstad voor het project. In het najaar wordt de tool uitgebreid naar andere steden zoals Aalst, Kortrijk, Lokeren, Sint-Niklaas en Wetteren.

Bizlocator werd op initiatief van het Agentschap Ondernemen ontwikkeld in nauwe samenwerking met CIB Vlaanderen, ORIS, de Vlaamse ICT Organisatie en de Stad Gent.

Projectleider Raf Buyle: “Vanaf vandaag kunnen Gentse ondernemers via het platform 24/7 gratis online op zoek naar een passende locatie om te ondernemen. Of het nu gaat over een industriepand, een kantoor, een horecapand, een bedrijfsgrond of pop-up vastgoed, bizlocator brengt aanbieders van bedrijfsvastgoed en ondernemers met elkaar in contact en dit via steden en gemeenten. Wat dit initiatief uniek maakt, is dat het enkel werkt door de krachten te bundelen tussen steden en gemeenten, de Vlaamse overheid en de vastgoedsector.”

Extra tool voor vastgoedprofessional

Als vertegenwoordiger van de Vlaamse vastgoedsector verleende CIB Vlaanderen haar steun aan dit project. Jan Jassogne, afgevaardigd bestuurder van CIB Vlaanderen: “Als beroepsorganisatie zetten wij in op een maximale ondersteuning van onze leden en een voortdurende professionalisering van het beroep. Bizlocator past hierin perfect. Het is een extra dienst die wij aanbieden aan vastgoedprofessionals actief in bedrijfsvastgoed. Voortaan kunnen zij via deze tool hun aanbod op een vlotte en gebruiksvriendelijke manier kenbaar maken aan de juiste doelgroep.”

Gent als pilootstad

De Stad Gent is niet toevallig pilootstad voor het project. “De Stad Gent zet voortdurend in op het aantrekken en stimuleren van ondernemerschap. Starters, ondernemers en investeerders die op zoek zijn naar een passende ruimte voor hun activiteit in Gent krijgen vanaf nu extra ondersteuning bij hun zoektocht. Dankzij bizlocator is er vandaag één gecentraliseerd en geactualiseerd overzicht van beschikbare bedrijfsruimte in Gent. Dit draagt bij tot een sterke administratieve vereenvoudiging voor ondernemers”, zegt schepen van Haven, Economie en Ondernemen van de Stad Gent, Mathias De Clercq.

Ondersteuning van ruimtelijk-economisch beleid

De informatie biedt lokale besturen bovendien de mogelijkheid om kennis op te doen over de vraag en het aanbod aan bedrijfsvastgoed zonder zelf te moeten investeren in het registreren en inventariseren. “De Vlaamse Regering wil het ondernemerschap in Vlaanderen op zoveel mogelijk manieren ondersteunen. Met bizlocator bieden we bedrijven een eenvoudig en laagdrempelig instrument aan om hun activiteiten te ontwikkelen. Maar ook lokale overheden kunnen er enorm veel nuttige informatie uit puren om hun ruimtelijk-economisch beleid uit te tekenen. Bizlocator is voor verschillende partners een bruikbaar instrument”, zegt Philippe Muyters, Vlaams minister van Economie.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo