Nieuwbouw

Luisteren naar gebouweigenaar levert pand-op-maat op

Als u plannen heeft voor het bouwen van een nieuw bedrijfspand of het renoveren of verbouwen van uw bestaande pand, zijn er veel zaken waar u rekening mee moet houden. Denk alleen al aan de logistieke invulling of het ‘lean proof’-gehalte ervan. Maar ook zaken als groeiruimte of duurzaamheid spelen een belangrijke rol bij uw (ver)bouwplannen. En dat alles weer in relatie tot uw huidige of toekomstige werkzaamheden en activiteiten. Nieuwbouw, renovatie of verbouw betekent een kans om zaken beter te doen. Om nog beter een pand in te richten dat perfect past bij uw bedrijf en de activiteiten.

Om u te helpen bij het maken van de juiste keuzes, organiseert het Bouwcluster van Koninklijke Metaalunie op 3 april a.s. het seminar 'De Gebouweigenaar vertelt'. Diverse sprekers vertellen tijdens dit seminar als gebouweigenaar over hun ervaringen, leermomenten, voorbereidingen en verwachtingen bij hun bouwproject.

Prominente gebouweigenaren vertellen over hun ervaringen en geven tal van nuttige tips. Zo vertelt Ferdi Buijsrogge van Lely Vastgoed over het duurzaamste gebouw van Europa. Lely, producent van machines voor de agrosector heeft in het kader van haar mondiale strategie fors geïnvesteerd in haar vestiging in Maassluis. Dat heeft geleid tot een gebouw met bijvoorbeeld de hoogste Breeam score tot nu toe. Wat waren de drijfveren voor deze investeringen? Welke ervaringen en leermomenten zijn er?

Metaalunie lidbedrijf Intermontage Leurink heeft recentelijk een pand laten bouwen. Tony Leurink, DGA van het bedrijf legt uit wat die behoefte betekent voor het gebouw en hoe je al de bij de gebouw betrokken partijen zover krijgt dat hieraan invulling wordt gegeven. Remco Walta van TNO en Arjan Walinga van Bouwend Nederland gaan in op het helder krijgen van de wensen en behoeften van de afnemers. Zij leggen uit wat gedaan kan worden om bij bouw en verbouwing het hele proces te richten op de behoeften van de gebouweigenaar en vooral de uiteindelijke gebruiker. Bijzonder is het verhaal van architect Lars Courage. Hij geeft als het ware een kijkje achter de schermen en vertelt hoe de behoefte van een gebouweigenaar vertaald wordt naar een daadwerkelijke constructie vanuit zijn rol als architect èn gebouweigenaar.

Het seminar vindt plaats bij Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein. De middag start om 16.00 uur en wordt om 19.45 uur afgesloten met een borrel. Aanmelden kan via www.metaalunie.nl > agenda