Waarom beleggen in vastgoed de moeite waard is

  BE   Bron: Logic-Immo
Omdat spaarboekjes amper nog iets opbrengen, beslissen veel Belgen om hun spaarcenten aan te spreken en te beleggen in vastgoed. We geven hen alvast geen ongelijk! Vastgoed kopen is een uitstekende investering voor later, en misschien wel de veiligste manier om aan pensioensparen te doen. Waarop je moet letten als je vastgoed koopt om te verhuren of later te verkopen met winst? Dat ontdek je hieronder!

Locatie, locatie, locatie

Wie gaat investeren in vastgoed, mag in geen geval de drie belangrijkste elementen vergeten: locatie, locatie en locatie. Deze heilige vastgoedrievuldigheid is een clichť als een huis, maar daar is natuurlijk wel een reden voor. Om vastgoed te laten renderen, besteed je maar beter genoeg aandacht aan de ligging. Vastgoed met een goede ligging neemt alleen maar toe in waarde naarmate de jaren verstrijken. Vooral vastgoed in stadscentra en in de periferie van steden is echt een potentiŽle goudmijn, zeker als de bereikbaarheid goed zit.

Vastgoed is zekerheid

Investeren in vastgoed loont elk jaar opnieuw. Het is geen belegging die je het ene jaar iets oplevert en het andere niet. De marktwaarde van vastgoed gaat er jaar na jaar op vooruit en bovendien is het huurgeld elke maand een mooie extra. Op het einde van de rit verkoop je vastgoed doorgaans altijd met meerwaarde. Wie zekerheid wil, hoeft niet te twijfelen: beleggen in vastgoed is de gemakkelijkste weg naar een hoog rendement.

MaarÖ

Het dient natuurlijk nog wel gezegd dat vastgoedbeheer een actieve aanpak vereist. Bovendien zijn er ook heel wat verzekeringen die je moet afsluiten en verplichtingen die je moet nakomen. Beleggen in vastgoed blijft desalniettemin veel winstgevender dan je spaargeld parkeren op een spaarboekje, of je nu investeert in een huis of een appartement. Kan je wel wat advies gebruiken? Roep dan zeker de hulp in van een vastgoedmakelaar!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo