Neolith weer bekroond met prestigieuze ArchRecord architectuurprijs

  NL   10 januari 2022 Bron: Dok30
Neolith weer bekroond met prestigieuze ArchRecord architectuurprijs
Neolith heeft weer een feestje te vieren! In dit geval omdat het bedrijf bekroond is met de ArchRecord, een prestigieuze prijs van het Noord-Amerikaanse tijdschrift Architectural Record. De prijs wordt toegekend door een selecte jury die bestaat uit professionals. Het Noord-Amerikaanse maandblad, gewijd aan architectuur en interieurontwerp, kent ieder jaar deze award toe, als erkenning voor innovatie, gebruiksnut en esthetiek.

Model Metropolitan uit de serie ESSENTIALS bekroond

De prestigieuze ArchRecord architectuurprijs is een erkenning voor het nieuwe Neolith model Metropolitan uit de serie ESSENTIALS, dat voor 90% bestaat uit gerecycled materiaal. Dankzij deze eigen formule is Neolith het duurzaamste materiaal in de categorie Gesinterd Steen. En dat is nog niet alles. Er is ook nog het fabricageproces in een carbon neutral – koolstofneutraal –omgeving en het verbeterde full body-design. Het model wordt verder gekenmerkt door zijn metallic design met een doorleefd effect en zachte contrasten, vol karakter, geïnspireerd op het bruisende stadsleven.

Neolith zet zich in voor circulaire economie binnen de Gesinterd Steen-sector

De ArchRecord-award was al eerder toegekend aan Neolith in 2016, 2017 en 2018. En nu weer in 2021 voor een model dat voor 90% bestaat uit gerecyclede materialen. Neolith loopt altijd voorop in duurzaamheid en is in 2019 als eerste bedrijf in de sector koolstofneutraal geworden. De ArchRecord-award in de categorie Recordproducten van het jaar kan samen met de drie eerdere prijzen bijgeschreven worden op de lange lijst awards en erkenningen die het bedrijf de afgelopen tien jaar ontvangen heeft en waarmee Neolith zich positioneert als het voorkeursmerk in de Gesinterd Steen-sector.

"Dit was een geweldig jaar voor Neolith, op wereldniveau", zegt José Luis Ramón, CEO van Neolith Group. "Uit onze recentste onderzoeken blijkt, dat Neolith de voorkeurskeuze van professionals geworden is, waarbij circa 90% van de architecten en ontwerpers over de hele wereld ons aanbeveelt vanwege de manier waarop wij design en functionaliteit combineren en omdat we de duurzaamste in onze categorie zijn. Er is geen betere manier om het jaar af te sluiten, dan met het ontvangen van deze prijs uit handen van professionals die unieke ruimtes creëren met Neolith. Er zijn veel kansen voor ons en voor architecten en ontwerpers in 2022. Samen blijven we de kwaliteit van leven voor onze klanten verbeteren, door hun meest veeleisende dromen waar te maken, zowel in de interieur- als exterieuromgeving."

Neolith serie ESSENTIALS ook te zien in de Urban Boutique in Amsterdam

Neolith Urban Boutique is de door Neolith ontwikkelde concept-store die de klantervaring centraal stelt en de traditionele showroom opnieuw vorm wil geven om deze te veranderen in een tot de verbeelding sprekende expositieruimte. Naast NUB Amsterdam zijn er ook vestigingen in andere belangrijkste Europese grote steden zoals Madrid, Londen, Milaan en Düsseldorf. De bekroonde serie Essentials is daar ook te zien.

“De beste manier om het potentieel van een materiaal echt te begrijpen, is als je het kunt bekijken in mooie ruimtes met realistische ontwerpen. We willen laten zien hoe het publiek de oppervlakken echt kan toepassen in allerlei concrete settings. Onze urban boutiques zijn meer dan toonzalen. We hebben de locaties zorgvuldig uitgezocht en daarbij hebben we gekozen voor bruisende internationale standscentra, waar allerlei mensen van allerlei pluimage binnen kunnen lopen en genieten." Mar Esteve | Neolith Marketing Director


Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo