Kachels & open haarden

Najaar krijgt designjasje bij FLAM

Najaar krijgt designjasje bij FLAM
Het belooft er warm aan toe te gaan bij FLAM dit najaar. De haardenproducent uit Sint-Truiden zet volop in op ‘vaste brandstoffen’ en maakt zelfs een revival van de kolenstook mee, maar ook het gamma gashaarden werd uitgebreid als antwoord op de vraag naar stijlvolle en zuinige gaswarmte. De blikvanger? Het nieuwe branderbed ‘Sliced’, voor minimalistische interieurs.

Ondanks de hoge prijzen is gas als brandstof nog lang niet afgeschreven. De nieuwe technologieën en ongekend hoge rendementen verzachten de stookkosten voor een groot stuk. Een gashaard geeft bovendien sfeer en met uitgekiend design kan hij perfect in elk soort interieur passen. De intensieve samenwerking met de bekende designpartner hegge ID heeft FLAM dan ook geen windeieren gelegd.

Op Batibouw 2012 gooide FLAM al hoge ogen met de paradepaardjes TERRA en KWADRA. Die gasinbouwhaarden behalen een rendement tot 87%, mede door het revolutionaire ”flushline design”. Zonder uit het muurvlak te springen, wordt er lucht uit de ruimte gezogen via een slechts één centimeter breed voegje tussen frontglas en pleisterrand: minimalisme ten top! De lucht wordt in de gashaard opgewarmd en doeltreffend terug naar de ruimte gevoerd. Niet verwonderlijk dus dat de hitnummers TERRA en KWADRA nu met nieuwe arrangementen worden uitgebracht.TERRA: Gasvlammen uit een ‘Sliced’ landschap
De TERRA inbouwhaard is nu in een breedte van 120 cm beschikbaar (naast de bestaande 70, 100 en 150 cm). Daarbij kan je nu kiezen voor een hoekmodel of panoramamodel. De unieke en originele keramische bodembedekking ‘Dry River Bed’ krijgt er een broertje in witte keramiek bij: ’Sliced’, geen kronkelende rivier in een westernlandschap, maar rechte lijnen die een helder maanlandschap doorsnijden. Ideaal voor een vleugje kubisme in minimalistische, moderne interieurs.

KWADRA: klassiek, modern of tijdloos
Ook de KWADRA wordt breder en wordt verkrijgbaar in 100 cm breedte. Strak in het muurvlak (met enkel het glas zichtbaar) of met de traditionele ‘mantel’omkadering, de gasinbouwhaard KWADRA kan zowel naar een strak-modern als klassiek interieur gemodelleerd worden. Met de nieuwe revolutionaire gasbrander is het vlammenspel op de houtstammenset bijna niet te onderscheiden van dat van een echt hout- of kolenvuur.