Algemeen

NL: Rijkssubsidie voor drie Haagse bouwprojecten

Het gaat om de projecten ‘Particulieren vernieuwen Rustenburg-Oostbroek zonder sloop’ (8 miljoen euro), ‘Weg-op-dak-woningen Leidschenveen’ (1,4 miljoen euro) en ‘Coöperatief Zelfbeheer Dibbetstraat’ (450.000 euro).
In de wijk Rustenburg-Oostbroek worden aan de hand van ideeën van bewoners woningen aangepast. “Door een scala aan wijkmaatregelen wordt de woonkwaliteit van alle inkomensgroepen in Rustenburg-Oostbroek, aanzienlijk verbetert, zo blijkt uit een toelichting van de gemeente. De maatregelen hebben onder meer betrekking op parkeren. Zo krijgt de wijk een ondergrondse parkeergarage.
Het project ‘Weg-op-dak-woningen’ bestaat uit tweehonderd eengezinswoningen die een weg op het dak krijgen. “Hiervoor voorziet het plan in een aantal rijen woningen aan het begin en eind met hellingbanen om de daken te bereiken”, aldus de gemeente.
In de Dibbetstraat wordt door een groep huurders een zelfbeheerorganisatie gevormd. Deze wordt eigenaar van een complex met 64 sociale huurwoningen. “De woningen worden casco gerenoveerd en huurders knappen, geheel naar eigen wens, de woning intern op.”
Ondanks het feit dat Den Haag 28,5 miljoen euro subsidie had aangevraagd, is wethouder Hilhorst (ruimtelijke ordening) heel tevreden met de verkregen gelden.
Build for Life