NAV verwelkomt ruim 9.000 architecten op infosessies en projectbezoeken

  BE   3 januari 2018 Bron: NAV
NAV verwelkomt ruim 9.000 architecten op infosessies en projectbezoeken
Foto: © Jos Verhoogen
Ook in 2017 beschikte Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) over het meest uitgebreide opleidingsaanbod voor ontwerpers. In totaal kwamen 9.256 bezoekers over de vloer voor een NAV-activiteit. Op het programma stonden gratis infosessies en werfbezoeken, maar ook diepgravende cursussen rond een specifiek thema, aangeboden door Vitruvius Academy.
Het opleidingsaanbod staat bovendien garant voor een breed spectrum aan onderwerpen. Kleppers dit jaar waren o.a. de infosessies ‘S-Lab: Wat is de impact van het Schilpeil voor uw ontwerp?’ met meer dan 1.000 bezoekers en ‘Brandend actuele brandwetgeving’ met 600 geïnteresseerden.

“Maar we zijn ook erg trots op sessies als ‘BIM op ieders maat’, waarin NAV het taboe doorbreekt dat BIM enkel van toepassing is bij ‘grote’ architectenkantoren”, aldus Kris Baetens, directeur van NAV. “Of de infoavonden ‘Creatief ontwerpen met baksteen’, die het bewijs leveren dat techniek en verbeelding perfect samengaan.”

Om die verbeelding extra aan te wakkeren zette NAV ook tal van projectbezoeken op de agenda. Het leverde een architectuur-roadtrip op met als tussenstops o.a. het nieuwe hoofdkwartier van Barco in Kortrijk, Brouwerij De Koninck in Antwerpen en het Herman Teirlinckgebouw in Brussel.

Dit heeft NAV in 2018 in petto

Wie ook in het nieuwe jaar jaar wil blijven groeien als architect mag op beide oren slapen. “2018 wordt een boeiend opleidingsjaar met thema’s als ‘groen in de bouw’, ‘ondergrondse constructies’, BIM en samenwerkingsvormen”, aldus Kris Baetens, die zo al een tipje van de sluier oplicht.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo