Architectuur

Jo Crepain prijzen uitgereikt

Jo Crepain prijzen uitgereikt
Foto: Bart Lasuy
Gisteravond zijn de winnaars van de Jo Crepain Prijzen van NAV bekendgemaakt. Callebaut-architecten mag zich het meest Beloftevol Startend Architectenbureau noemen. OMGEVING ging met de prijs voor Innovatief Architectenbureau aan de haal. De Carrièreprijs was voor het duo Ralf Coussée en Klaas Goris. De uitreiking vond plaats tijdens een wervelende show in de Aula Academica van UGent. Met dit vernieuwde initiatief wil NAV voortaan elke twee jaar vernieuwende bureaus in the picture zetten.

Lees ook:


Na een panelgesprek met de juryleden en presentator Wim De Vilder was het aan NAV-voorzitter Kati Lamens om de winnaars van de tweede editie van de Jo Crepain Prijzen bekend te maken. Callebaut-architecten, OMGEVING en Ralf Coussée en Klaas Goris mochten zich tot de gelukkigen rekenen.


Foto: Bart Lasuy

Voortaan elke twee jaar

Met de Prijzen wil Netwerk Architecten Vlaanderen architecten aanmoedigen die voortrekkers zijn op het vlak van architectuur, een uitgekiende bedrijfsvoering én maatschappelijk engagement. “Op die manier willen we een hele sector een hart onder de riem steken. Want als er één ding is dat architecten meer verdienen, dan is het boven alles erkenning”, klinkt het. Robbrecht en Daem Architecten en denc!-studio wonnen in 2013 de eerste Jo Crepain Prijzen.