Architectuur

Carrièreprijs voor Coussé & Goris architecten

Carrièreprijs voor Coussé & Goris architecten
Foto: Bart Lasuy
Donderdagavond 22 juni zijn de Jo Crepain Prijzen uitgereikt in de Aula Academica van UGent. De Carrièreprijs was voor het duo Ralf Coussée en Klaas Goris. Een logische keuze, vindt ook architect en jurylid Luc Binst, die tot aan zijn overlijden in 2008 samen met Jo Crepain Crepain Binst Architecture runde. “Net als Jo werden ze ooit gepolst om Bouwmeester te worden, maar daar hebben ze, uit passie voor hun beroep en door hun verslaving aan toparchitectuur, vriendelijk voor bedankt. Het zijn authentieke en collegiale architectuurpersoonlijkheden die een rechte en ethische lijn aanhouden in alles: hun innovatieve architectuur, hun bedrijfsvoering, hun engagement in het onderwijs…

Ze slagen erin om zich te laten respecteren door de bouwwereld, ze durven op hun strepen staan, durven hun mond te roeren in functie van de werkbaarheid van ons beroep. Daar plukken ze nu de vruchten van. Het is ook een weloverwogen keuze om dit nu, op dit specifieke moment in hun carrière, toe te kennen. We zochten immers architecten die een lang en proven track record hebben met veel ervaring, maar die nog altijd brandend actueel zijn en zo een ambassadeursrol voor onze sector kunnen vervullen. Ik ben daarom erg verheugd met deze keuze.”

Projecten van Coussée & Goris Architecten zijn onder meer het Zwin Natuurcentrum in Knokke-Heist (i.s.m. GAFPA bureau voor architectuur en stedenbouw), de Waalse Krook in Gent (i.s.m. RCR Arquitectes) en het crematorium Hofheide in Holsbeek (i.s.m. RCR Arquitectes).

Lees ook:

Ook interessant