Algemeen

Muren à la carte

Sinds het ontstaan van het begrip ‘Duurzaam Bouwen’ werden een aantal maatregelen genomen om zowel ontwerpers als bewoners aan te sporen tot een Rationeel Energie Verbruik (REG). Vanuit deze overwegingen groeide een energiebewuste architectuur die mits met een aantal nieuwe bouwtechnieken het energieverbruik drastisch verminderen en het wooncomfort verhogen.

Qua energiezuinigheid biedt beton verschillende onweerlegbare voordelen die doorslaggevend zijn voor de energieprestaties van een gebouw. Vanaf de ontginning van de grondstoffen tot het gebruik van het afgewerkte product en uiteindelijk ook de recyclage, voldoet alles volledig aan de recentste milieunormen die duurzaam bouwen vereist.

Menu van de dag… BESTOBLOC, STABOBRIC en STABOBLOC!

De door Roosens Betons, Betorix en Besto Belgium vervaardigde en gecommercialiseerde betonblokken en -stenen, maken de constructie mogelijk van muren ‘à la carte’. Op die manier kan elke professionele of particuliere gebruiker zijn perfect op maat van zijn eigen behoeften en middelen afgestemde oplossing vinden. Deze grote waaier aan mogelijkheden telt drie belangrijke aspecten :

‘Energie’ en ‘Duurzaamheid’

De energieprestatie van een gebouw is onlosmakelijk verbonden met het vakmanschap bij het verwerken van de materialen en de kwaliteit van de materialen zelf. De BESTO en STABO producten bieden oplossingen op maat door beton - een traditioneel materiaal dat zijn waarde reeds lang heeft bewezen - te combineren met een eenvoudig en gemakkelijk verwerkbaar bouwconcept. Een garantie voor duurzame kwaliteit!

BESTO en STABO werken actief mee aan een rationeler energieverbruik en dat gaat van K45 tot zelfs een passiefhuis.

‘Toepassingen’ en ‘Architecturale vrijheid’

Of het nu gaat om muren in zichtmetselwerk of om te pleisteren muren, Roosens Betons, Betorix en Besto Belgium bieden telkens een brede waaier producten aan. Elk product, is het nu zwaar of licht beton, beantwoordt aan heel specifieke toepassingen en behoeften.

Voor ruwbouwmetselwerk bieden de ‘BESTOBLOC’- en ‘STABOBLOC’-gamma’s formaten en composities die vereist zijn bij de realisatie van dragend of niet-dragend en te bepleisteren metselwerk.

Voor zichtbaar metselwerk zijn de ‘STABOBRIC’ en ‘STABOBLOC’ betonblokken vandaag beschikbaar in meerdere kleuren en texturen.

Gezien de mogelijkheid tot gebruik in één kleur of in à la carte kleurschakeringen, laten de talrijke kleuren en texturen de projectontwerper een grote architecturale vrijheid. Alle projecten, of het nu om modern of klassiek gaat, kunnen vandaag met een heel persoonlijke touche gerealiseerd worden. Hier komen we later nog op terug.

‘Plaatsing’ en ‘Esthetiek‘

De nieuwe generatie van licht- of zwaar betonnen ‘BESTOBLOC’, ‘STABOBRIC’ en ‘STABOBLOC’ onderscheidt zich van de andere traditionele materialen door haar eenvoudige en snelle verwerking, alsook door een drastische vermindering van de te gebruiken mortel. Dankzij het automatische morteldoseringssysteem en de stabiele en maatvaste producten wordt metselen een kinderspel…

De met BESTO en STABO opgetrokken muren, of ze nu zichtbaar blijven of niet, worden gekarakteriseerd door een verhoogde plaatsings- en afwerkingskwaliteit. Dit draagt bij tot de algemene esthetiek van het bouwwerk.

Dankzij dit arsenaal aan oplossingen ligt het optrekken van muren nu binnen eenieders bereik.
Build for Life