Vastgoed

Moskou heeft meeste dure winkellocaties

De Champs Elysées in Parijs blijft de duurste winkelstraat in Europa op het gebied van huurprijsniveaus, gevolgd door Stoleshnikov-laan in Moskou en New Bond Street in Londen. Moskou herbergt echter drie van de vijf duurste winkellocaties in Europa namelijk Stoleshnikov-laan, Petrovka-straat en Tverskaya-straat. Met de Kalverstraat in Amsterdam neemt Nederland een 13e plaats in op de lijst van hoogste winkelhuren in Europa.

Dit blijkt uit het rapport Prime High Streets Europe van Jones Lang LaSalle. JLL verwacht in Nederland op de A1-locaties in de grote steden door het jaar heen een lichte huurgroei. Voor de meeste middelgrote en kleine winkelsteden verwacht JLL echter dat de huurprijs stabiliseert of zelfs een lichte daling gaat laten zien.

De voornaamste winkelstraten van Europa hebben gedurende het laatste jaar relatief goed gepresteerd ondanks de turbulentie op de financiële markten en de druk op de koopkracht. Over het algemeen wordt verwacht dat het niveau van de tophuren in de hele regio stabiel zal blijven, aangezien de gedaalde koopkracht in de meeste Europese landen wordt gecompenseerd door de blijvend sterke gebruikersvraag naar de beste locaties.