Bedrijfsnieuws

Montea investeert 29,7 miljoen in 6 bedrijfsgebouwen bij Parijs

Montea investeert 29,7 miljoen euro in Frankrijk door de aankoop van 6 volledig verhuurde bedrijfsgebouwen nabij de luchthaven van Paris Charles De Gaulle en in regio Parijs. Deze investering brengt de reële waarde van de vastgoedportefeuille van Montea op 212,4 miljoen euro en de investeringswaarde op 219,5 miljoen euro, goed voor een stijging van respectievelijk 15,4 en 15,6%. Dit zal een bijkomende jaarlijkse huuropbrengst opleveren van 2,18 miljoen euro.

Montea maakt vandaag twee transacties bekend waarmee het 6 bedrijfsgebouwen heeft aangekocht op toplocaties in de regio Parijs. Montea, de vastgoedvennootschap gespecialiseerd in logistiek en bedrijfsvastgoed, breidt zo haar portefeuille op de Franse markt verder uit.

Aankoop bij de groep Sirius van 5 bedrijfsgebouwen in de kern van de luchthaven Roissy Charles de Gaulle, en van een bedrijfsgebouw in Alfortville (ten zuid-oosten van Parijs)

Montea verwerft een portefeuille van 5 bedrijfsgebouwen bij de Sirius-groep, die sinds 1988 gespecialiseerd is in dit type van vastgoedontwikkeling in de regio Parijs. Deze gebouwen met een huuroppervlakte van 22.300 m², zijn volledig verhuurd aan 10 vooraanstaande huurders, waaronder BF Goodrich, Fedex en La Poste. De gemiddelde duur van de huurcontracten bedraagt 4,7 jaar.

De transactie, die EUR 27 miljoen bedraagt (overdrachtsrechten inbegrepen), is gerealiseerd via de aankoop van alle aandelen van de 4 Franse burgerlijke vastgoedvennootschappen (SCI). Montea en Sirius hebben een overeenkomst tot overdracht van aandelen ondertekend en de “closing” van de operatie is gepland voor begin oktober 2008. Het bedrag van de operatie, dat de waardebepaling van de vastgoedexpert op datum van 30 september 2008 niet overschrijdt, wordt volledig gefinancierd via bankschuld.

Ook interessant


Build for Life