Vastgoed

Modulogic voorkomt onnodige faalkosten in het vastgoed

Bouwprofessionals die tijd en geld willen besparen kunnen vanaf nu de online projectmanagement tool Modulogic gebruiken. Met Modulogic is mismanagement verleden tijd. Wie het gebruikt, ziet in één oogopslag wanneer, waardoor en door wie een project dreigt vast te lopen. En dat betekent voor een procesmanager: te allen tijde controle. Bouwprojecten lopen geen gevaar meer en processtress is verleden tijd.

Toepassingen

Bij de totstandkoming van de innovatieve werkplek M2GO in Terneuzen werd Modulogic succesvol getest. Momenteel wordt de procesmanagementtool gebruikt bij de bouw van 18 zogeheten “GrowHomes” (prefab sociale huurwoningen) in Oostburg. GrowHomes en Modulogic zijn beiden ontwikkeld door ontwerper en projectmanager Patricia van den Berge van Paras Concepts, die ruim 15 jaar ervaring heeft in de vastgoedsector. Zij kwam op het idee om vanuit één centraal platform samen te werken. Een proces van jaren denk-, ontwikkel- en testwerk over hoe met name de communicatie in een proces kan worden verbeterd. Want stelt van den Berge, dáár wringt de schoen 99% van de tijd. Denk aan onnodige vertragingen op de bouwplaats en gesteggel over offertes en contracten. Als daar niet accuraat op wordt ingespeeld ontstaat een sneeuwbaleffect, en dát wil je voorkomen.

Het nieuwe ontwikkelen

De vastgoedsector is door de crisis gedwongen te veranderen. Bij het nieuwe ontwikkelen ligt de nadruk op meer transparantie, samenwerking en inspraak van eindgebruikers gedurende het hele proces. Modulogic speelt in op deze trend, door te werken aan openheid van alle betrokken partijen. Dit scheelt een hoop kopzorgen, bespaart geld en levert een solide basis van wederzijds vertrouwen.

Kosten

Modulogic is voor iedereen betaalbaar: van een Light variant van € 4,99 per maand voor één project met maximaal 10 gebruikers, tot de Excellent variant, van € 39,99 per maand voor onbeperkte projecten en onbeperkte gebruikers. Modulogic spitst zich nu toe op de vastgoedsector, maar is ook zeer geschikt voor andere sectoren waarin procesbeheersing voorop staat.

Ook interessant