Bedrijfsnieuws

Modular Lighting Instruments valt in de prijzen

Modular Lighting Instruments, de Belgische toonaangevende producent en verdeler van high-end architecturale designverlichting, nam al voor de zesde keer deel aan 100% Design. Op dit driedaagse top-evenement voor de Nederlandse Interieur- en designsector toonde Modular er haar nieuwe producten in primeur aan de Nederlandse architecten, interieurvormgevers en consumenten.

Traditiegetrouw reikt de organisatie twee prijzen uit: beste product en beste stand. In de categorie beste stand sleepte Modular de tweede plaats in de wacht. Het retrofuturistische standontwerp dompelt de bezoeker onder in een ‘star wars meets mad max”-sfeertje.

In de competitie best of the best product schoot Modular met het verlichtingsprofiel traffic de hoofdvogel af. De 4-koppige jury was unaniem en meende dat het concept uniek en baanbrekend is in de verlichtingswereld en een slimme, flexibele en universele oplossing biedt. Traffic geeft immers een ongeziene creatieve vrijheid aan de architect persbericht en heeft een bijzonder makkelijk te veranderen configuratie: de zwart of grijs geanodiseerde aluminium basisstructuur wordt op maat gemaakt en kan in principe dan reeds geïnstalleerd worden. Het plaatsen van de verlichtingsmodules op het basisprofiel kan achteraf vrij gekozen worden, bijvoorbeeld in functie van de definitieve plaats van het meubilair. Dit resulteert in een verrassend nieuwe vormentaal, waarin organische en strakke vormen elkaar ontmoeten.

De productfamilie U-SHAPE is een rechtstreekse afgeleide van traffic. Dezelfde organische vormen werden gebruikt om twee wand- en drie plafondarmaturen te ontwikkelen. Hiermee staat Modular garant voor een compleet aanbod. 100% Design was tevens de plek waar de nieuwe Modularcatalogus en -website aan de Nederlandse markt werden voorgesteld. Ook zij werden volledig ondergedompeld in diezelfde retro-futuristische sfeer.
Build for Life