Algemeen

Middelheimmuseum ondergaat gedaantewisseling in 2012

Duurzaamheid staat centraal in het beeldende kunsten- en erfgoedbeleid van Antwerpen. De stad heeft de uitgesproken intentie om de beeldende kunstenstad van Vlaanderen te blijven en kiest voor een duurzame vernieuwing van de creatie en het aanbod. De laatste jaren versterkt Antwerpen, naast tijdelijke tentoonstellingen met gerenommeerde kunstenaars, het permanente aanbod van hedendaagse kunst in de stad. Het jaar 2012 staat in het teken van de vernieuwing van het Middelheimmuseum.

Op 26 en 27 mei 2012 is het feest. Het vernieuwde Middelheimmuseum opent voor het publiek. De metamorfose is ingrijpend: het museumterrein wordt aanzienlijk uitgebreid en de museuminfrastructuur wordt gemoderniseerd. Hiervoor werkt het Middelheimmuseum samen met gastcurator Paul Robbrecht. Robbrecht en Daem zullen een halfopen paviljoen realiseren dat wordt ingehuldigd met een prestigieuze tentoonstelling van Thomas Schütte. De Middelheimcollectie wordt herbekeken en gerenommeerde kunstenaars als Roman Signer en Ai Weiwei stellen nieuw werk voor op maat van het museum.

Tijdens de zomermaanden versterkt een kwaliteitsvol hedendaags aanbod midden in de stad het programma in het Middelheimmuseum. Antwerpen presenteert in de zomer van 2012 een tentoonstellingsaanbod dat een bezoek aan de kunst- en erfgoedstad meer dan de moeite waard maakt.

Lees ook:

Praktisch
Middelheimmuseum 2012

  • Gastcurator: Paul Robbrecht
    Met o.a. Paul Robbrecht, Thomas Schütte, Roman Signer en Ai Weiwei
    Vanaf 26 mei 2012
  • Events:
    Openingsweekend op 26 en 27 mei 2012
    Expo Thomas Schütte van 26 mei tot 16 september 2012
  • Parcours hedendaagse beeldende kunst in de stad
  • Meer informatie over het volledige programma vanaf midden april

Toegankelijkheid
  • Middelheimmuseum
    Middelheimlaan 61
    2020 Antwerpen
    www.middelheimmuseum.be
  • Open van dinsdag tot en met zondag
  • Openingsuren:
    oktober tot maart - van 10 tot 17 uur
    april en september - van 10 tot 19 uur
    mei en augustus - van 10 tot 20 uur
    juni en juli - van 10 tot 21 uur
  • Toegang: gratis
  • Vanaf 10 januari 2012 heeft het Middelheimmuseum een infopunt aan de hoofdingang waar bezoekers terecht kunnen met hun vragen over het museum en over Middelheimmuseum 2012

Ook interessant


Build for Life