Algemeen

Middelheimmuseum : Voortdurend in beweging

Het Middelheimmuseum is een unieke instelling waar het verrassende samenspel tussen kunst en natuur voor bijzondere ervaringen zorgt. Het openluchtmuseum toont moderne en hedendaagse kunst in een groene parkomgeving. Stukken van onder meer Auguste Rodin, Henry Moore, Rik Wouters, Juan Muòoz, Panamarenko, Chris Burden, Dan Graham… geven een uniek overzicht van meer dan honderd jaar beeldende kunst.

Jaarlijks nodigt het museum gerenommeerde of beloftevolle kunstenaars uit. Los van de 'white cube' van een museumzaal gaan zij in interactie met de eindeloze mogelijkheden van de parkruimte en de bestaande collectie. Dit stimuleert hen tot nieuw werk op maat van het Middelheimmuseum. Het museum werkte al samen met o.m. Berlinde De Bruyckere, Wim Delvoye, Yoshitomo Nara, Paul McCarthy, Chris Burden, Jan De Cock... In 2011 was Erwin Wurm te gast met zowel bestaand als nieuw werk.

Met jaarlijks ongeveer 200.000 bezoekers is het Middelheimmuseum een laagdrempelige toegangspoort tot de wereld van de hedendaagse beeldende kunst. Museale en recreatieve functies worden er optimaal samengebracht en moderne en hedendaagse kunst gaan er hand in hand.

Ook interessant


Build for Life