Mexicaanse architecten ontwerpen Prison Wall

1 februari 2017 Bron: HLN / Philip Willaert
Mexicaanse architecten ontwerpen Prison Wall
Mexicaanse architecten van Estudio 3.14, een bedrijf in Guadalajara, hebben een ontwerp gemaakt van de muur die Donald Trump zo snel mogelijk wil zetten op de grens tussen de VS en Mexico. De muur is 3.145 kilometer lang en kreeg de naam 'Prison Wall'.
Donald Trump liet weten zo snel mogelijk te willen beginnen met de bouw van de grensmuur met Mexico. Hij ondertekende zelfs een uitvoeringsbevel, dus het ziet ernaar uit dat de veelbesproken muur er wel degelijk komt. Hoe zal die muur er dan juist uitzien? En hoelang zal het duren voor het reusachtige bouwwerk af is? De architecten van Estudio 3.14 gaven al een voorzet.

Onherbergzaam

Met het felroze ontwerp tonen de architecten aan hoe moeilijk het is om een muur te bouwen op de grens. Het onherbergzame landschap met bergen maakt is een zware hindernis vindt ontwerper Norberto Miranda.

De grensmuur zoals Trump die voor ogen heeft, is duur. Kate Drew van CNBC schat de kosten tussen 15 miljard en 25 miljard. De kosten voor het onderhoud en de 21.000 grenswachten zouden nog eens 2,1 miljard dollar per jaar kosten. Trump zegt al lang dat Mexico voor de muur zal betalen, maar de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto denkt daar anders over.

Shoppen

De muur strekt zich uit van de Pacifische kust tot de Golf van Mexico en is liefst 3.145 kilometer lang. Het architectenkantoor stopte ook een megagevangenis in de muur, waar Trump 11 miljoen mensen die hij wil uitzetten, kan vasthouden. In een ander deel van de muur komt een fabriek waar gevangenen werken aan het onderhoud. Daarnaast komt er ook een winkelcentrum waar Amerikanen kunnen gaan shoppen.

Mexicaanse architecten ontwerpen Prison Wall

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo