Algemeen

Metamorfose van speeldomein de Warande in Kortrijk

Het grootste Kortrijkse speeldomein De Warande te Heule onderging een ware metamorfose. Op 6 juli kon je voor het eerst kennismaken met het nieuwe gezicht van De Warande.
In 2005 kocht de stad de weides langs de Izegemsestraat, waardoor het terrein zo goed als verdubbelde in oppervlakte tot 7,5 ha. In 2010 werden 2 landschapsbureaus, Fris in het Landschap (Gent) en Studio Basta (Kortrijk), aangesteld om het omgevingsontwerp te tekenen.

Deze zomer kan het eerste gedeelte, de speelnatuur, en tevens het meest avontuurlijke in gebruik genomen worden. Speelpleinwerking Wasper kan dit deel alvast inspelen deze vakantie. Er is zeer bewust gekozen voor speelnatuur, natuur om in én mee te spelen. De aanwezigheid van water, reliëf en andere natuurlijke elementen zoals boomstammen, keien en zand moeten zorgen voor een uitdagende speelomgeving. Daarnaast komen er ook leuke speeltoestellen.

Na de zomer volgt de aanleg van de buurttuin en het landschapspark op de nieuwe gronden. Later kan nog een multifunctioneel gebouw gerealiseerd worden met onder meer een nieuw jeugdverblijfscentrum en allerhande polyvalente ruimtes voor de speelpleinwerking en het plaatselijk verenigingsleven.



Een buurttuin focust op ontmoeting en samen tuinieren en staat open voor allerhande gebruikers, van jong tot oud, met of zonder beperking. In het landschapspark komt er onder meer een boomgaard, picknickweide en barbecuezone.

Alles samen kost het project 7,5 miljoen euro. De Warande zal in de toekomst dus niet alleen als speeldomein gebruikt worden maar ook als park.

Ook interessant


Build for Life