Vastgoed

Meer woningen voor minima in Utrecht

Een op de vijf gezinnen met een minimuminkomen in Utrecht moet in 2009 een geschikte woning hebben gevonden. Dat is de belangrijkste afspraak die de gemeente Utrecht en de woningcorporaties in de stad woensdag zijn overeengekomen. Ze ondertekenden daartoe het convenant Samen voor de stad, de prestatieafspraken 2007 – 2010. In totaal willen de partijen daarvoor 38.000 woningen beschikbaar stellen, zowel in de stad Utrecht als in de vinex-wijk Leidsche Rijn.

Duurdere woningen
Om de sociale samenhang in de stad te vergroten willen Utrecht en de corporaties in de wijken Overvecht, Kanaleneiland, Hoograven, Ondiep en Zuilen duurdere woningen beschikbaar stellen voor mensen met een hoger inkomen.

Aankoop, renovatie en nieuwbouw
Daarvoor zullen oude woningen worden opgeknapt en verkocht en duurdere woningen worden gebouwd. In de binnenstad, Utrecht Oost en Noordoost worden 500 woningen aangekocht om te verhuren als sociale huurwoningen. Ruim 100.000 mensen zoeken naar een woning in Utrecht. De stad wil tot 2010 een totaal van 17.000 woningen bouwen.