Méér dan 100 toeschouwers op seminarie over nieuwe huurdecreet

  BE   8 november 2017 Bron: bel-vastgoed
Méér dan 100 toeschouwers op seminarie over nieuwe huurdecreet
In samenwerking met vastgoedprojectontwikkelaar Bricks and Leisure, organiseerde De Eigenaarsbond te Antwerpen op 7/11 een infoavond over de wijzigingen in veranderende huurdecreet dat de Vlaamse regering in 2018 ten uitvoer zal brengen. De Eigenaarsbond is een organisatie die als vzw de eigendom verdedigt, de eigenaars of mede-eigenaars informeert, advies verleent en bijstaat. Naar dit ondersteunende, maar eerder 'zorgeloze' aspect streeft Bricks and Leisure in elk van zijn bouwprojecten. Het speelt in op innovatieve vastgoedmarkten en biedt de Bricks 4 Life service, waarbij zorgeloosheid centraal staat.

Dit was dan ook het gemeenschappelijke doel van beide organisaties: verhuurders advies verlenen en helpen met hun persoonlijke situatie. Een breed gala aan aspecten in het decreet, werden er besproken, denk maar aan de nieuwe verplichtingen en rechten van de verhuurder en vernieuwde formaliteiten. Onderwerpen die aan bod kwamen waren de volgende: toepassingsgebied, plaatsbeschrijving, duur, herstellingen, brandverzekering, overdracht en onderhuur, huurprijzen, kosten en lasten, waarborg, ontbinding, overlijden huurder, bevoegdheid, bescherming medehuur, verhuur studentenkamers, syndicus, enzoverder, om enkele voorbeelden te geven.

Méér dan 100 mensen waren aanwezig op de samenkomst en konden naast deze informatieve avond ook genieten van een hapje en een drankje. De reacties luidden: "Het was echt interessant voor mij om op zo een avond een 'update' te krijgen over wat we nu als verhuurder allemaal kunnen verwachten van dit decreet, dat was hiervoor onduidelijk", "Leuk dat De Eigenaarsbond dit organiseerde, we hebben niet alleen over het decreet informatie kunnen opdoen, maar het deed ons ook wat nadenken over wat andere vastgoedinvesteringen zoals exploitatievastgoed verder nog inhouden. Deze mogelijkheden hadden we nog niet voor ogen genomen en gaan we nu zeker verder bekijken".

Door het grote succes van dit seminarie, zal er wellicht eenzelfde seminarie georganiseerd worden voor de geïnteresseerden die er niet konden bij zijn. Hou dit zeker in de gaten want snel zijn is dus de boodschap!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo