Architectuur

Maxwan en LOLA winnen prijsvraag Hannover

De Nederlandse bureaus Maxwan architects & urbanists en LOLA landscape architects hebben een prijsvraag voor de herinrichting van het Marstall Platz in Hannover gewonnen. Het huidige parkeerterrein tussen twee blokken bebouwing zal worden getransformeerd tot een levendig plein. Aan beide koppen van dit plein komen een gebouw te staan.

Marstall Platz is een bijzondere locatie. Het plein scheidt een naoorlogse woonwijk van een ‘red light district’ (waar zich ook uitgaansvoorzieningen als technoclubs bevinden). Een spannende plek dus, waar mede met het programma van de gebouwen invulling aan gegeven wordt.

Hoewel de exacte bestemming van de gebouwen nog niet bekend is, zullen er waarschijnlijk woningen voor jonge (creatieve) mensen in worden gerealiseerd. Deze doelgroep ontbreekt volgens architect Cees van der Veeken van LOLA in de omgeving van het Marstall-plein. De plinten worden naar verwachting gebruikt voor commerciële functies.

Ook het plein zelf biedt allerlei voorzieningen voor deze mensen. Het middendeel loopt vanaf de rivier richting de binnenstad af. Het hoogste gedeelte kan het worden gebruikt als podium voor evenementen, terwijl het verdiepte deel aan de andere zijde dienst doet als vijver en (in de winter) schaatsbaan.

Lees verder op Architectenweb.nl