Nieuwbouw

Matexi plant residentiële buurt in bosrijk Wildenburg

Matexi start in januari 2012 met de wegenaanleg in de nieuw te ontwikkelen woonbuurt aan de De Gruyterdreef in Wingene-Wildenburg. In deze residentiële verkaveling kiest de klant een lot en laat de woning naar eigen smaak en stijl bouwen. De eerste 8 open bebouwingen van Matexi zijn gepland in het najaar van 2012. In totaal zijn 33 open en 2 halfopen bebouwingen voorzien. Daarvan nemen de bouwbedrijven Sibomat en Entro, die ook onderdeel zijn van Matexi Group, elk 8 woongelegenheden voor hun rekening. De perceelsgrootten schommelen tussen de 360 en 773 m2.

De ontwikkeling gebeurde in nauw overleg met het gemeentebestuur en alle bevoegde diensten. De snelle doorlooptijd van dit project is exemplarisch en getuigt van de visie en dynamiek van de gemeente Wingene. De gronden en verkavelingsvergunning werden immers pas afgelopen zomer verworven, waardoor aan een landelijk woongebied een snelle en gepaste invulling kon worden gegeven.

Bossen en kindvriendelijk

Grote troef van deze woonbuurt is haar groene en kindvriendelijke ligging. Wildenburg bevindt zich aan de rand van de Blauwhuisbossen en is een favoriete vertrekplaats voor wandelaars. De nieuwe woonbuurt ligt tussen de Beernemsesteenweg en de De Gruyterdreef. Zij sluit aan op enkele bestaande residentiële buurten en kasteelparken en ligt op wandelafstand van een lagere school en een bakker.
Voor de grotere winkels en andere buurtvoorzieningen is Wildenburg aangewezen op het nabijgelegen centrum van Wingene. Ook de bereikbaarheid van de buurt is uitstekend: de afrit Beernem op de E40 ligt op minder dan 2 km en er zijn frequente busverbindingen.

Onder het motto ‘Great places to live’ ontwikkelt Matexi al 66 jaar op een professionele manier en met een langetermijnvisie buurten, waar het aangenaam wonen, werken, winkelen en ontspannen is. Ook in Wildenburg worden kwaliteitsvolle huizen gebouwd in een landelijke stijl en op basis van doordachte ontwerpen.