Nieuwbouw

Masterclass Bouwmanagement 2014-2015

In september starten Bouwunie en UNIZO voor de 2de keer de opleiding “Masterclass Bouwmanagement”, een praktijkgerichte managementopleiding voor de KMO-bouwondernemer. Deze opleiding door en voor ondernemers is ontstaan vanuit de bouwsector zelf, die beseft dat een vaktechnische expertise niet langer volstaat om een zaak te runnen, zeker in deze economisch moeilijke tijden. Een basisopleiding rond de belangrijkste managementuitdagingen is een noodzaak voor elke ondernemer in de bouw. We merken immers al te vaak dat ondernemers groeikansen missen of in de problemen komen omdat het hen aan basisinzichten en managementvaardigheden ontbreekt, aldus Bouwunie. De Masterclass Bouwmanagement komt hieraan helemaal tegemoet: voor en door ondernemers, praktijkgericht, kwalitatief en toch betaalbaar. In 11 namiddagen maakt u kennis met de belangrijkste managementdomeinen voor het bouwbedrijf. U beschikt daarna over de nodige tools om uw bedrijf verder te laten groeien en door het moeilijke economische klimaat te loodsen.

Dit wordt ook volmondig beaamd door de deelnemers aan de eerste editie. Zij waren erg enthousiast over de Masterclass, zowel over de praktische meerwaarde van de lessen en de gedeelde inzichten en ervaringen met collega-ondernemers.

Voor wie is deze opleiding?

Met de Masterclass Bouwmanagement richten Bouwunie en de Ondernemersacademie/Unizo zich in eerste instantie tot de zaakvoerder als manager van een modern bouwbedrijf. Ook toekomstige (familiale) overnemers en hun medewerkers hebben er baat bij als ze een belangrijke managementverantwoordelijkheid (zullen) dragen in het bedrijf. De opleiding is dus perfect complementair aan de diverse vaktechnische opleidingen die Bouwunie organiseert voor haar leden.

Onze docenten zijn experts met een aanzienlijke KMO-praktijkervaring die u inzichten, adviezen en instrumenten aanreiken die u meteen kunt toepassen in uw bedrijf. We werken in kleine groepen. Dat betekent dat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht, om vragen te stellen en om ervaringen uit te wisselen. Bovendien begeleiden de docenten u bij het opmaken van een persoonlijk verbeterplan en kiest u zelf welke elementen u grondig wil aanpakken.

Praktische info

11 namiddagsessies (maandelijks)
  • Waar? Aldhem Hotel, Jagersdreef 1, 2280 Grobbendonk
  • Wanneer? Op donderdagen 25 september, 23 oktober, 27 november en 18 december 2014, en 8 januari, 22 januari, 26 februari, 26 maart, 30 april, 28 mei en 25 juni 2015. Telkens van 13u (stipt) tot 18u. Onthaal vanaf 12u30, koffiebreak om 16u. We sluiten elke sessie af met drank en broodjes zodat u nog verder kan praten met de docenten en de collega-cursisten.
  • Deelnameprijs: met KMO-portefeuille: 1.100 euro (excl. btw) voor Bouwunie/Unizo-leden, 1.150 euro excl. btw voor niet leden. Zonder KMO-portefeuille wordt dat 2.200 euro (excl. btw) voor leden en 2.300 euro (excl. btw) voor niet-leden. De prijs is all-in: een aangename en professionele locatie, colleges en begeleiding door de docenten-experts, cursusmateriaal, catering en parking.

Interesse om de opleiding Masterclass Bouwmanagement te volgen en voortaan als een volleerd manager uw zaak te runnen?
Surf dan snel naar www.ondernemersacademie.be/bouwmanagement. U vindt er ook het gedetailleerde programma en het profiel van de docenten/experts. U kan zich online inschrijven maar u mag uiteraard ook altijd bellen: 02/212.26.13 of mailen: info@ondernemersacademie.be.

De Masterclass Bouwmanagement maakt deel uit van de Ondernemersacademie, unieke lang- en kortlopende opleidingen voor zelfstandige ondernemers, eigenaars van KMO’s en vrije beroepen. Voorbeelden van korte opleidingen: Workshop Marketingplan, Online met uw zaak, Commercieel Management, Succesvol Overnemen of Overlaten. Info www.ondernemersacademie.be

Ook interessant