Algemeen

Master opleiding in grote bouwprojecten

Door het complexere karakter van grote bouwprojecten en de moeilijkheid om geschikte kandidaten te vinden organiseert de VBA, samen met de VUB en de ULB, een Master met gespreide lesuren in het beheer van grote bouwprojecten. De Master start in oktober 2014.

De uitvoering van grote bouwprojecten wordt steeds complexer: technische innovaties, internationale samenwerkingen, steeds meer interveniënten, een voortdurend evoluerend juridisch kader. Welnu, voor de uitvoering van deze steeds ambitieuzere werven zijn de grote bouwbedrijven voortdurend op zoek naar gekwalificeerde kandidaten. Zoals de VBA immers al aanhaalde in haar barometer, die gepubliceerd werd in april 2014*, kost het de grote bouwbedrijven heel wat moeite om de geschikte profielen te vinden

Een Master om tegemoet te komen aan de behoeften van de sector

Daarom organiseert de VBA, samen met de VUB en de ULB, een Executive Master in het beheer van grote bouwprojecten. Het is een Master die bedoeld is voor universitairen die al een eerste ervaring binnen de bouwsector achter de rug hebben. Deze Master met gespreide lesuren, georganiseerd over twee jaar, wordt gegeven door een team professionals uit de bouwsector en universiteitsprofessoren, en alles wordt gecoördineerd door Professor Yves Rammer. Het lesgevende team bestaat onder andere uit: Philippe Brouillard, Jean-Paul Buess, Michaël Dooms, Philippe Flamme, Denis-Bruno Floor, Renée Janssens, Luc Keuleneer, David Lanove, Philippe Mathei, Jacques Ninanne, Nadine Postiaux, Yves Rozie, Dirk Smets, Hilde Vangilbergen, Luc Van Thienen, Yvan Verbakel en Jean-Charles Verstraeten. “Wij leiden de mensen op die de volgende tien jaar waarschijnlijk sleutelposities zullen bekleden”, zo benadrukt Yves Rammer, verantwoordelijke van het programma.

Nog een specifiek kenmerk van deze Master is dat hij, op vraag van de sector, georganiseerd wordt in het Frans en het Nederlands waardoor hij aanleiding geeft tot een dubbele certificering: " Postgraduaat getuigschrift van aanvullende studies in het financieel en technisch beheer van grote bouwwerken" (VUB) en "Certificat d'études complémentaires en gestion technique et financière des grands projets de construction" (ULB). De lessen worden gegeven op zaterdagvoormiddag vanaf 10 oktober 2014 tot de maand december 2015. Het Certificaat zal ook worden bepaald door de presentatie van een eindwerk dat voorgesteld moet worden in juni 2016.

Praktische informatie:

Inschrijving: op basis van een kandidatuursdossier dat ingediend moet worden tegen 15/09/2014.
Aantal plaatsen: beperkt tot 24 deelnemers
Inschrijvingsgeld: 5.500 € (voor de twee jaar)
Aanvang van de lessen: 10 oktober 2014
Meer informatie:
www.masterconstructionmanagement.be

Ook interessant


Build for Life