Verbouwen

Doe-het-zelf trend vergroot succes YTONG opleidingen Xella

De gratis YTONG opleidingen van Xella kennen een groeiend succes dankzij het toenemend aantal doe-het-zelvers. Een nieuwe woning bouwen of een bestaande woning energiezuinig renoveren wordt immers steeds duurder. Daarom verkiezen steeds meer bouwers en verbouwers om de werken geheel of gedeeltelijk zelf te doen. YTONG cellenbeton leent zich uitstekend voor doe-het-zelvers. Sinds 25 jaar organiseert Xella de YTONG opleidingen in de hoofdzetel in Burcht en ook in Lummen.

Tijdens de YTONG opleidingen krijgen bouwers en verbouwers gedurende een halve dag de gelegenheid om YTONG beter te leren kennen: ze krijgen een overzicht van de mogelijkheden, demonstraties van de verwerking van de blokken, een bezoek aan de fabriek wanneer deze in werking is en een antwoord op specifieke vragen.

Xella organiseert deze opleidingen al sinds 25 jaar. Met de groeiende doe-het-zelf trend kennen de opleidingen ook steeds meer succes. Peter Timmerman uit Schoten, deelnemer aan de YTONG opleiding, bevestigt deze trend: “Om kosten te besparen besloot ik om de verbouwing van mijn woning grotendeels zelf te doen. Ik koos voor YTONG omwille van de isolerende eigenschappen en de snelle bouwmethode. De opleiding is heel praktisch gericht en er wordt duidelijk getoond hoe je moet bouwen met YTONG. Ik plan om nog een tweede opleidingssessie bij te wonen voor ik de werken aanvat”, aldus Peter Timmerman.

Inmiddels zijn er 6 opleidingen achter de rug met telkens een 25-tal deelnemers.

Xella organiseert ook opleidingen voor aannemers en bouwvakkers die nog niet met YTONG vertrouwd zijn. Ook op de werf legt Xella uit hoe met YTONG gebouwd moet worden zodat van bij de start op een professionele manier gewerkt wordt. Xella organiseert de (werf) opleidingen voor aannemers en bouwvakkers op aanvraag in heel het land. Aanvragen kunnen gebeuren via ytong-be@xella.be.

De volgende YTONG opleidingen voor bouwers en verbouwers in Burcht vinden plaats op:
• Vrijdag 22 augustus – start om 13u30
• Vrijdag 17 oktober – start om 13u30
• Vrijdag 21 november – start om 13u30

Voor wie niet naar Burcht kan komen, organiseert Xella ook opleidingen in Lummen:
• Vrijdag 12 september – start om 13u30
• Vrijdag 5 december – start om 13u30
Adres: Intermotel – Klaverbladstraat 7 – 3560 Lummen