Recticel Insulation lanceert Combodeco Home

20 maart 2014 Bron: Recticel Insulation
Met de voorstelling van Combodeco Home slaat Recticel Insulation een nieuwe en grensverleggende weg in op het gebied van isolatie. Dit revolutionaire en duurzame all-in-one isolatiesysteem voor hellende daken en/of wanden wordt het eerste product in een compleet nieuw assortiment ĎHomeí isolatieoplossingen van Recticel Insulation, specifiek op maat van de doeĖhetĖzelver. Met het Combodeco Home isolatiesysteem richt Recticel Insulation zich voor de eerste keer rechtstreeks tot de doe-het-zelver. Dit nieuwe product werd voor het eerst voorgesteld op Batibouw 2014.

In de loop der jaren zag Recticel Insulation, toonaangevend Europees producent van PU/PIR Ė isolatiematerialen voor de bouwindustrie, de vraag naar doeltreffend en kwalitatief hoogrendementsisolatie exponentieel stijgen. Door de steeds strengere regelgeving en de hogere energieprijzen zal deze vraag naar betere en efficiŽntere isolatie in de toekomst bovendien alleen nog maar toenemen. Zo engageren de Europese lidstaten zich om tegen 2020: 20% minder CO2 uit te stoten, 20% energiezuiniger te worden en 20% productie te halen uit hernieuwbare bronnen. De residentiŽle en commerciŽle gebouwen/woningen zijn verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot en van de energieconsumptie. Dit percentage kan aanzienlijk dalen door extra te isoleren.

Combodeco home van Recticel Insulation op Batibouw 2014

Recticel Insulation gaat daarom voortdurend op zoek naar nieuwe opportuniteiten en noodzakelijke initiatieven, zodat aan deze toenemende vraag naar gedegen en solide isolatie voldaan kan worden. Met de lancering van Combodeco Home vandaag reikt Recticel Insulation de doe Ė het Ė zelver de hand, en begeeft het zich voor de eerste keer in zín geschiedenis rechtstreeks op de nonĖprofessionele markt. Naast het isoleren van woningen door de vakman, is er ook vraag van de doe-het-zelf sector naar hoogkwalitatieve isolatieproducten.

De Combodeco Home isolatieoplossing van Recticel Insulation biedt een efficiŽnt, hoogkwalitatief, gebruiksvriendelijk en bovenal compleet isolatiesysteem voor hellende daken en/of wanden. Revolutionair is het feit dat dankzij het all-in-one ontwerp de stappen in het traditionele isolatieproces overgeslagen worden, waardoor de plaatsing bijzonder vlot en snel verloopt en het betreffende vlak meteen geÔsoleerd en afgewerkt is. De uitstekende isolatiewaarde (λD 0,023 W/mK) en optimale luchtdichtheid van het systeem, dat bovendien in aanmerking komt voor de isolatiepremies, zorgen voor het noodzakelijke rendement. Tot slot levert de krasvaste, witte afwerkingslaag een visueel aantrekkelijk resultaat op, waardoor isolatie en afwerking hand in hand gaan. Verder afwerkings- of schilderwerk nadien is dus niet meer nodig.

In BelgiŽ zal het Combodeco Home isolatiesysteem verkocht worden bij de doe-het-zelf ketens. Recticel Insulation zal Combodeco Home produceren in Wevelgem.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo