Vastgoed

Makelaars introduceren drie jaar lang reparatievrij wonen

Makelaars introduceren drie jaar lang reparatievrij wonen
Een landelijke keten van makelaars introduceert als eerste in Nederland reparatievrij wonen: de kopers van een huis hebben drie jaar lang geen omkijken naar eventuele reparaties. Reparatievrij wonen wordt mogelijk dankzij een samenwerking met Lex Woont, de eerste Wegenwacht voor woningen.

Makelaarsketen Huizonline.nl biedt als eerste de garantie dat de eerste drie jaar na aankoop alle veel voorkomende reparaties aan de woning kosteloos worden uitgevoerd. “Een reparatiegarantie is gunstig voor alle partijen”, aldus Godfried van der Linden, de beëdigd makelaar van Huizonline.nl. “De verkoper hoeft niet bang te zijn dat de koper verhaal komt halen voor eventuele verborgen gebreken en de koper heeft van ons de garantie dat de 1600 vakmannen van Lex Woont drie jaar lang klaar staan om eventueel noodzakelijke reparaties in huis uit te voeren.”

300 euro per maand

De dienst is bedoeld voor de meest gangbare reparaties die woningbezitters tegenkomen. Wouter van Hove, oprichter van Lex Woont: “Onze dienst dekt alle veel voorkomende defecten aan de woning. Van de lekkende kraan, een kapot slot en een lekkende stortbak, tot lekkende plafonds of dakgoten en elektra- en waterleidingproblemen.” Ook spoedeisende reparaties als een kapot voordeurslot en een kapotte waterleiding worden gedekt en razendsnel uitgevoerd om de overlast zo veel mogelijk te beperken.

Uit cijfers van de Vereniging Eigen Huis blijkt dat de Nederlandse woningeigenaar gemiddeld 300 euro per maand uitgeeft aan reparaties en onderhoud van de woning. Bijkomend voordeel is dat Lex Woont bij een bezoek zoveel mogelijk reparaties tegelijk uitvoert, waardoor de klanttevredenheid sterk stijgt en de onderhoudsdienst véél minder vaak hoeft uit te rukken.

Makelaars introduceren drie jaar lang reparatievrij wonen

Ook interessant