Maatwerkbedrijf De Brug investeert fors in groene energie

  BE   11 april 2018 Bron: MR Solar
Maatwerkbedrijf De Brug investeert fors in groene energie
De Brug VZW, maatwerkbedrijf gelegen te Mortsel, heeft een belangrijke investering gedaan door 2.106 zonnepanelen te laten plaatsen op de daken van de bedrijfsgebouwen. Hierdoor wordt er een gemiddelde jaarlijkse productie voorzien van 570.200 kWu per jaar wat ongeveer de helft betekent van het huidige jaarlijkse totaal verbruik. Hierdoor wordt er ook jaarlijks 378131,6 ton CO2 minder uitgestoten.

De Brug VZW, die over twee hoogspanningscabines op haar terrein beschikt, kan zo voor een groot deel zelf instaan voor de energieproductie die zij nodig heeft om haar uitgebreid machinepark te laten werken. De Brug beschikt immers over zes folieverpakkingslijnen op de afdeling Verzending en op de Metaalafdeling onder meer twee vlaklasers en één buizenlaser Daarnaast zijn er nog tal van andere machines op de verschillende afdelingen waaronder de afdelingen Houtbewerking, Spuiterij, Elektromontage en dienen ook alle afdelingen en magazijnen, die een oppervlakte van 15.000m² bedragen, dagelijks van het nodige licht voorzien te worden.

Ook wordt deze groene energie gebruikt om de machines die zorgen voor de productie van de onderdelen en montage van volumetrische niet-elektrische waterverzachter van Delta Water Engineering op De Brug te produceren.

Tevens zijn er nog plannen om het aantal zonnepanelen te vermeerderen nadat er nog een aantal daken vernieuwd zijn. De mogelijke piste om deze plaatsen dan te ‘verhuren’ aan werknemers of anderen die nu niet de mogelijkheid hebben om zelf bij hun thuis zonnepanelen te plaatsten zal zeker onderzocht worden.

Maatwerkbedrijf De Brug investeert fors in groene energie met mr solar

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo