Maak je huis nog mooier en comfortabeler met een zitzak

31 december 2019 Bron: Bouw & Wonen
Maak je huis nog mooier en comfortabeler met een zitzak
Oost west thuis best is een veel gehoorde uitspraak. Jouw huis, de plek waar je het meest op je gemak bent en waar jij je thuis voelt. Over smaak valt niet te twisten, maar op het gebied van interieurdesign valt er wel degelijk wat te twisten. Er is zoveel keuze en zoveel mensen zoveel wensen. Een van de interieurartikelen die op dit moment echt een trend is, zijn de zitzakken. Vroeger was de zitzak vooral geschikt voor kinderen, maar de moderne zitzak is behoorlijk doorontwikkeld en nu ook regelmatig terug te vinden in diverse interieurs. Wanneer je jouw huis nog comfortabeler wil maken en mooier wil inrichten dan is een zitzak absoluut de moeite van het overwegen waard.

Maak je huis nog mooier en comfortabeler met een zitzak

De zitzak anno nu is niet te vergelijkbaar met de zitzak uit de beginjaren

De zitzak bestaat al enkele tientallen jaren, maar de huidige varianten zijn nauwelijks te vergelijken met de zakken uit de jaren 60 en 70. De zitzak van toen was meer een groot kussen, waarbij de sluiting geopend kon worden zodat de vulling toegankelijk was. Tegenwoordig zijn er verschillende modellen op de markt gemaakt van diverse materialen. Zo zijn er zitzakken van corduroy, maar ook van kunststof, katoen of zelfs van leer. Er is vrijwel voor elk interieur wel een passende zitzak te vinden. Ook voor de kinderen zijn er tal van zitzakken te vinden, waarmee je een kinderkamer of speelkamer kan opleuken met bijvoorbeeld een zitzak in de vorm van een voetbal of olifantje.

Maak je huis nog mooier en comfortabeler met een zitzak

De zitzak heeft zeer veel praktische voordelen

Zitzakken zijn tegenwoordig een stuk meer gemodelleerd en je vindt tegenwoordig dan ook diverse zitzakstoelen, zitzaksofa’ ’s en zelfs banken en de poef. Naast het feit dat de zitzak er mooi uitziet en goed te combineren is met de rest van de inrichting, heeft de zitzak ook nog een aantal zeer praktische voordelen. De zitzak is zeer licht in gewicht en is makkelijk te verplaatsen wanneer je wil schoonmaken of de inrichting wil aanpassen. Daarnaast zijn er ook diverse zitzakken erg geschikt voor buitengebruik en kun je in de zomer lekker loungen in de tuin of op het balkon. De meeste zitzakken zijn voorzien van een uitwasbare hoes en de vulling is vaak eenvoudig bij te vullen, hierdoor gaat de zitzak jarenlang mee en behoud je altijd het ultieme comfort.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo